naar Marker Nieuws indexpagina
Waterlandse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd (video)
Kimberley Boes deed mee namens De Rietlanden
In de Karmac Bibliotheek in Monnickendam vonden woensdagmiddag 12 februari jongstleden de Waterlandse voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd.
 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.
 
Vijf leerlingen van verschillende basisscholen uit Waterland deden mee met de Waterlandse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Rick (Willem de Zwijgerschool, Monnickendam), Kaatje (Gouwzeeschool, Monnickendam), Julia (Van Randwijkschool, Ilpendam), Kimberley (De Rietlanden, Marken), en Anna (De Havenrakker, Broek in Waterland) waren als beste van hun school afgevaardigd voor deze voorronde. Zij lazen allemaal een klein stukje voor uit een door hen gekozen boek.
 
Juryvoorzitter Ilse Raasing, directeur van Stichting Kinderopvang Waterland, gaf aan dat zij en haar mede-juryleden Bert Schalwijk (wethouder Cultuur en Welzijn) en Dorothy Borghardt (raadslid Waterland Natuurlijk en vrijwilliger Karmac Bibliotheek Monnickendam) het erg moeilijk vonden om een winnaar te kiezen uit deze 5 kandidaten. Maar uiteindelijk kozen zij voor Anna, leerling van De Havenrakkers uit Broek in Waterland.
 
Anna zal in maart de gemeente Waterland vertegenwoordigen bij de voorrondes van de provincie Noord-Holland. Mocht zij daar ook als winnaar uit de bus komen, dan zal zij meedoen in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 21 mei 2014.
Camera : Jeroen Kistemaker / Interviews : Sanja Vuijsters

Bron: Omroep PIM, zaterdag 15 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina