naar Marker Nieuws indexpagina
Erica de Jong schaatst mee op NK Masters in Eindhoven
Vandaag reed Erica de 500 en 1.500 meter
Op het NK Masters zijn veel Nederlandse Kampioenstitels te verdelen
Op 15 en 16 februari 2014 vindt in het IJssportcentrum Eindhoven het NK Masters Allround & Afstanden plaats. Deze wedstrijd is hèt Kampioenschap voor de Masters onder de Nederlandse schaatstoppers. De oudere Senioren (Senioren B) mogen ook van de partij zijn maar als ze bij de Senioren met het NK meedoen, zoals bijvoorbeeld Douwe de Vries en Bob de Jong, dan mogen ze niet met het NK Masters mee doen.

Aan dit Nederlands Kampioenschap voor schaatsers boven de 30 jaar doen zoŽn 150 deelnemers mee in verschillende leeftijdscategorieën.
De oudste deelnemer bij de heren is ouder dan 75 jaar de oudste dame is ouder dan 65 jaar. Er wordt per categorie een vierkamp verreden met als inzet de titel Nederlands Kampioen Allround. Daarnaast zijn er per afstand ook Nederlandse Kampioenstitels te verdelen.
Verschillende bekende schaatsers van vroeger doen mee, maar ook schaatsers die pas op latere leeftijd de sport zijn gaan beoefenen. Podiumkandidaten uit de regio Eindhoven zijn onder andere Wereld Kampioen Masters Toon Kooijmans, Wereld Kampioene Masters Marja Smies-Oenema en oud Wereld Kampioen Masters Jan van der Meulen die allen Nationaal en Internationaal zeer actief zijn.
 
De laatste decennia is het schaatsen voor Masters populairder geworden, ook buiten onze grenzen. Er worden bijvoorbeeld ook Europesche Kampioenschappen en Wereld Kampioenschappen georganiseerd. Ieder jaar worden de tijden sneller en groeit het aantal deelnemers. Won Kees Verkerk op de Olympische Spelen van Innsbruck in 1964 een zilveren medaille op de 1500 meter in 2:10.6, nu zijn er verschillende mannen van boven de 55 jaar die dezelfde afstand ook in deze tijd of sneller afleggen.
500 meter Dames / Uitslag op ritvolgorde 500 meter Dames / Eindslag
1.500 meter Dames / Uitslag op ritvolgorde 1.500 meter Dames / Eindslag
Website NK Masters

Bron: NK Masters - Allround en Afstanden, zaterdag 15 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina