naar Marker Nieuws indexpagina
'Meer sociale woningen voor lage en middeninkomens'
SP Waterland dient deze motie in
 
SP Waterland dient vanavond een motie in om meer sociale woningen te gaan bouwen. De vraag naar betaalbare woningen in Waterland is groot. Wanneer de inkomensgrens voor sociale woningen verhoogd wordt, zal deze vraag nog meer toenemen. De gemeente moet nu gaan handelen om de vraag naar betaalbare woningen op te kunnen vangen.
 
In Waterland is een grote vraag naar sociale en betaalbare woningen in Waterland. Een simpele blik op Woningnet leert ons dat de wachttijden voor een woning alleen maar toenemen. Het huidige aanbod is gewoonweg onvoldoende om aan deze vraag te voldoen. SP Waterland stelt met de motie voor om het aantal sociale woningen bij nieuwbouw van 30% naar 40% te verhogen. Zo worden er meer betaalbare woningen gebouwd en blijven er genoeg mogelijkheden voor de bouw van duurdere woningen.
 
Het College heeft bekend gemaakt dat zij juist de 30 % norm voor sociale woningen willen halveren. Op deze manier willen ze mogelijk maken dat er woningen gebouwd gaan worden voor mensen met een middeninkomen. De SP vindt een niet doordacht plan.
 
Lijsttrekker Jacob Kes: 'Het plan van het college zorgt niet voor meer betaalbare woningen, het zorgt juist voor minder sociale woningen. Dat is gewoon een slecht plan.'
 
Omdat Waterlanders met een middeninkomen nu tussen wal en schip geraken als zij een betaalbare woning zoeken, stelt de SP voor dat er bovenop de 30% sociale woningen er 10% betaalbare woningen worden gebouwd voor middeninkomens. Dit lost het probleem niet alleen nu voor een deel op, maar ook in de toekomst.
 
Lijsttrekker Jacob Kes: 'Momenteel ligt er al een verzoek bij Den Haag om de inkomensgrens voor sociale woningen te verhogen, zodat mensen met een middeninkomen een sociale woning kunnen krijgen. Een goede zaak. Een boerenwijsheid leert ons dat we dan nu al meer sociale woningen moeten gaan bouwen.
 
De problemen met de volkshuisvesting in Waterland moet je doordacht en sociaal doen. De verkiezingsstunts van het College in haar laatste weken lossen de problemen in Waterland niet op. Waterland verdient meer. Doordachte plannen met een sociale insteek, dat is waar SP Waterland voor staat. 
 

Bron: SP Waterland, woensdag 19 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina