naar Marker Nieuws indexpagina

Fraaie zege Ajax Vrouwen bij Telstar

Kelly Zeeman (Ajax) en Priscilla de Vos (Telstar)
  Telstar VVNH - Ajax 0-3

De Ajax Vrouwen hebben met 0-3 bij Telstar gewonnen en boekten zo hun tiende (!) overwinning op rij. Na een doelpuntloze eerste helft scoorden Chantal de Ridder, Mandy Versteegt en Dyanne Bito (eigen doel) de Ajax-goals.

Maanden stond ze langs de kant, maar vrijdagavond was ze terug in de selectie, kwam twee minuten voor tijd in het veld en leek bovendien in de slotseconde van de wedstrijd te scoren. Leek, want uiteindelijk kreeg niet Marjolijn van den Bighelaar het doelpunt voor 0-3 op haar naam, maar Telstar-aanvoerster Bito.

Het was een mooie rentree van Van den Bighelaar die tijdens haar afwezigheid haar ploeg zag blijven winnen. Na vanavond al tien keer op rij. En als bonus kon Ajax zelfs de koppositie pakken, als er geen winnaar kwam bij de topper tussen de lijstaanvoerder FC Twente en de nummer twee Standard Luik. Maar die kwam er wel. In blessuretijd won de Belgische topploeg met 1-0. Bovendien heeft Standard Luik ook nog een wedstrijd tegoed.

Maar Ajax maakte in deze generale repetitie voor de topper van volgende week tegen FC Twente geen misstap. Waren de Witte Leeuwinnen en de Ajacieden in de eerste helft nog redelijk aan elkaar gewaagd, waarin Ajax het beste veldspel had maar Telstar de iets betere kansen, in de tweede helft trok de ploeg van trainer Engelkes de wedstrijd volledig naar zich toe.

Al na iets meer dan een minuut spelen in de tweede helft leek Linda Bakker te scoren, maar zij zag haar inzet net voor de lijn gekeerd worden door Stefanie van der Gracht. Het bleek een opmaat voor grote en nog grotere mogelijkheden voor de Amsterdamse ploeg. Invalster Mandy Versteegt legde direct na haar entree in de 56e minuut - zij verving Linda Bakker - de bal panklaar voor Tessel Middag, maar de middenveldster zocht het doel te hoog. Twee minuten later lag de openingsgoal wel achter de Telstar-keepster. De thuisploeg was na een wissel nog zoekende naar de organisatie toen Chantal de Ridder met een knap schot toesloeg, 0-1. In de 65e minuut verdubbelde Ajax de marge na een mooie aanval die begon bij Middag en eindigde met een doeltreffend schot van Versteegt.

De runner-up van de BeneLeague had daarna kansen te over om Telstar volledig op een hoopje te spelen, maar de lat zat - vooral Eshly Bakker, maar ook Versteegt - flink in de weg. Pas in de laatste seconden van de wedstrijd kwam die derde goal er toch. Versteegt zette prachtig voor vanaf rechts waar een Dyanne Bito van Telstar, Claudia van den Heiligenberg en invalster Marjolijn van den Bighelaar het de keepster lastig maken. De officiële lezing van de BeneLeague is dat Bito het laatste zetje gaf voor de 0-3.

Trainer Ed Engelkes blikte voor de camera van Ajax TV tevreden terug op de wedstrijd: ,,Vooral hoe we de tweede helft hebben gespeeld. Het positiespel was goed, we creëerden kansen en benutten er drie."

Scoreverloop:
58. De Ridder 0-1
64. Versteegt 0-2
90. Bito (ed) 0-3.

Opstelling Ajax Vrouwen:
Ubachs, van der Most, Zeeman, Sharpe, Hogewoning; Middag, Van Lunteren, De Ridder; L. Bakker (55. Versteegt), E. Bakker (85. Van den Bighelaar), Van den Heiligenberg.

Volgende week vrijdag spelen de Ajax Vrouwen om 18.00 uur de topper tegen FC Twente in de Amsterdam ArenA. Na die wedstrijd zal Jong Ajax in de Jupiler League hun duel afwerken tegen FC Den Bosch. Voor slechts € 5,= kan je deze topwedstrijden beleven.

Bron: Ajax.nl, vrijdag 21 februari 2014