naar Marker Nieuws indexpagina
PvdA Waterland doet buurtonderzoek op Marken
 
Op zaterdag 22 februari zijn acht actieve leden van de PvdA Waterland huizen in de Kerkbuurt op Marken langs gegaan om met bewoners in gesprek te gaan. Gevraagd werd wat mensen het grootste pluspunt in hun buurt vinden, het grootste minpunt, wat de lokale politiek voor ze kan betekenen, en aan welk thema de gemeente de komende vier jaar aandacht moet besteden.
  
Uit de gesprekken werd snel duidelijk dat de bewoners van de Kerkbuurt blij zijn met de grote sociale verbondenheid in de buurt; dat iedereen elkaar kent en helpt. "Als ik een steiger nodig heb voor de verbouwing van mijn huis kan ik die lenen van de buurman, en die helpt me ook nog bij het opzetten ervan", aldus één van de bewoners. Ook de prachtige, rustige woonomgeving en de gezelligheid worden als grote pluspunten van de wijk gezien.
 
Over minpunten moest vaak lang worden nagedacht en sommige bewoners wisten zelfs niets bedenken. Wie wel minpunten zag, wenste betere voorzieningen voor de jeugd, en kinderopvang. Ook het verkeer dat het dorp binnenrijdt, waaronder dat van toeristen,  werd genoemd en enkelen wezen op een verkeersprobleem. Maar voor de lokale politiek gingen de vragen vooral over voorzieningen. Veel Kerkbuurters zijn heel blij dat de bibliotheek er nog is, maar er is zorg over de school op Marken. Ook is er de vraag of bejaarde mensen en jongeren op Marken kunnen blijven wonen. Betaalbaar wonen en goede zorg in de buurt werd ook als prioriteit voor de gemeentepolitiek gezien.
 

Bron: PvdA Waterland, dinsdag 25 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina