naar Marker Nieuws indexpagina
In ArenA eindigt zegereeks Ajax Vrouwen
  Ajax - FC Twente 0-1  
 
De bijzondere entourage van het spelen in de Amsterdam ArenA heeft de Ajax Vrouwen vrijdagavond geen geluk gebracht. In de topper tegen FC Twente eindigde de zegereeks van het team van trainer Ed Engelkes. Na tien competitiezeges op rij ging Ajax met minimaal verschil ten onder tegen FC Twente.
 
De Ajax Vrouwen keken er al ruim een week naar uit. Want hoewel het spelen in een stadion niet vreemd voor ze was, was het spelen in de Amsterdam ArenA dat wel. Met een flinke fanschare, die groeide hoe verder het na zes uur was, op de oostelijke tribune, mocht de thuisploeg aftrappen. Vooraf hoopte international Tessel Middag dat haar team een boost zou krijgen van de entourage. Die bleef jammer genoeg uit. 

De Ajax Vrouwen leken erg te moeten wennen aan de ambiance, waardoor FC Twente het initiatief kon nemen. Toch kwam Ajax er in de elfde minuut via Mandy Versteegt gevaarlijk uit. Haar voorzet werd geblokt maar Tessel Middag kreeg een herkansing. Zij schoot echter naast. Daarna was het vooral FC Twente dat gevaarlijk werd. Anouk Dekker kopte in handen van Marieke Ubachs en Shanice van der Sanden werd met een prachtige sliding van Petra Hogewoning ternauwernood van een scoringskans afgehouden. De thuisploeg had het lastig, bleef met moeite overeind, maar na een half uur kreeg Ajax meer grip. Tot groot enthousiasme van de aardig vol gestroomde middelste vakken. Middag kreeg de grootste kans van de eerste helft, maar zij raakte vrij voor doelvrouw Sari van Veendendaal de bal totaal verkeerd. Met kansjes voor Van Lunteren (halve omhaal en kopbal), Zeeman (kopbal), Bakker (schot naast) kwamen de Ajax Vrouwen beter in het spel. 

Het was zonde dat Ajax Vrouwen niet met een voorsprong gingen rusten, want FC Twente schoot na de pauze uit de startblokken. Na iets meer dan een minuut stond Jill Roord alleen voor Ubachs en mikte de bal langs de Ajax-keepster, 0-1. Die klap kwam Ajax in de ArenA niet meer te boven. Ook de schreeuwende supporters op de tribune konden de wedstrijd voor de thuisploeg niet doen kantelen. Twente bleef de bovenliggende partij. Slechts heel sporadisch kwam Ajax er nog uit, maar verder dan een schot van Liza van der Most en een fraaie lob van invalster Marjolijn van den Bighelaar (net over) kwam Ajax niet. De balcontrole was minder dan de laatste maanden en tegen de club waar de zegereeks van elf competitieduels begon, daartegen eindigde deze ook. Het was jammer dat dat nou net tijdens het Avondje Ajax in de Amsterdam ArenA gebeurde. ,,Dat is frusterend", verwoordde Engelkes de nederlaag in deze ambiance. ,,Ik weet niet of het stadion of de druk heeft meegespeeld. Maar dat moet na tien minuten klaar zijn. We hadden niet het geloof of de wil om te winnen zoals FC Twente dat had. Wij hadden vandaag meer vraagtekens op het veld dan uitroeptekens."
 
Opstelling Ajax Vrouwen:
Ubachs; Van der Most, Zeeman, Sharpe, Hogewoning, Middag (54. Manduapessy), De Ridder, Van Lunteren; Versteegt (79. Van den Bighelaar), E. Bakker, Van den Heiligenberg (71. L. Bakker)

Tekst: Ajax.nl / Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees
 
Henk Zeeman, op de tribune, staat te genieten.......

Bron: Ajax.nl, vrijdag 28 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina