naar Marker Nieuws indexpagina

Kent u de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Waterland ?

Fred Heuft
 
Sinds 1 januari 2012 beschikt de gemeente Waterland over een bedrijfscontactfunctionaris, de heer Fred Heuft. Hij is als vrijwilliger in dienst en fungeert als intermediair tussen de gemeente, het bedrijfsleven in Waterland en andere instanties zoals de Kamer van Koophandel. Wat betekent dat nu in de praktijk?
 
Vragen en antwoorden
Stel dat een ondernemer zijn bedrijf uit wil breiden dan is het handig om van tevoren te weten waar rekening mee gehouden moet worden. Kan het bedrijf wel op die locatie uitbreiden? Zijn er bijvoorbeeld vergunningen nodig? Welke vergunningen zijn dat dan? Of er is een startende ondernemer die zich in Waterland wil vestigen. Waar in de gemeente is er dan bedrijfsruimte beschikbaar? Met wie moet er daarover overlegd worden? Met dit soort vragen kan men terecht bij de bedrijfscontactfunctionaris. 
Ook treedt hij op als een “luisterend oor” voor ondernemend Waterland. Als er knelpunten worden gesignaleerd kan Fred dat meenemen in het kwartaaloverleg met de wethouder en daar bespreekbaar maken. Deze aanpak heeft voordelen voor de ondernemer én voor de gemeente omdat er daardoor snel in beeld is waar belemmeringen zitten en hoe die eventueel opgelost kunnen worden.  De afgelopen twee jaar heeft Fred Heuft zich met allerlei vragen bezig gehouden. Soms heeft dat ook daadwerkelijk tot een initiatief geleid of kon het knelpunt worden opgelost.
 
Contact
Heeft u wensen of vragen op het gebied van ondernemen? Of wilt advies? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met Fred Heuft via ondernemersloket@waterland.nl. De bedrijfscontactfunctionaris neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.
Meer informatie over dit onderwerp leest u op onze pagina ondernemen. 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 6 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina