naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman met selectie Oranjevrouwen op Cyprus
Geurts en Dekker melden zich af
 
 Oranje-internationals Loes Geurts en Anouk Dekker ontbreken in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal dat van 5 tot en met 12 maart deelneemt aan het toernooi om de Cyprus Cup. Keeper Geurts heeft last van een schouderblessure, terwijl Dekker zich wegens familieomstandigheden heeft moeten afmelden bij bondscoach Roger Reijners.
 
In hun plaats zijn de Ajacieden Marieke Ubachs en Kelly Zeeman opgeroepen. De 20-jarige keeper Ubachs kwam nog niet eerder voor het Nederlands vrouwenelftal in actie. Zeeman heeft vier caps achter haar naam staan. De mogelijkheid bestaat dat Dekker later in de week alsnog bij de selectie aansluit.
 
De Oranjevrouwen reisden zondag af naar Cyprus en treffen in de poulefase achtereenvolgens Australië, Schotland en Frankrijk. Woensdag 12 maart komt de ploeg op de finaledag voor het laatst in actie. Dan staan de plaatsingswedstrijden op het programma. De aftraptijden en stadions van deze duels worden na de poulefase bevestigd.
 
Bondscoach Reijners kan op Cyprus ook niet beschikken over het geblesseerde drietal Daniëlle van de Donk, Anouk Hoogendijk en Kirsten van de Ven.
 
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Kim Dolstra (IB Vestmannaeyja), Kika van Es (PSV/FC Eindhoven), Stefanie van der Gragt (Telstar), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Maayke Heuver (FC Twente), Petra Hogewoning (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (sc Heerenveen), Marlous Pieëte (FC Twente), Renée Slegers (Linköpings FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Marieke Ubachs (Ajax), Sari van Veenendaal (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax).
 
Programma Cyprus Cup:
05.03.2014, 14.30 uur*: Nederland - Australië (GSZ Stadium, Larnaca) 2-2 (2-0)
07.03.2014, 14.30 uur*: Schotland - Nederland (GSP Stadium, Nicosia)
10.03.2014, 17.30 uur*: Nederland - Frankrijk (GSP Stadium, Nicosia)
12.03.2014: plaatsingswedstrijden

* Alle tijden zijn lokale tijden – op Cyprus is het één uur later dan in Nederland.
 
De Cyprus Women’s Cup is een gerenommeerd internationaal toernooi voor nationale vrouwenteams en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Het Nederlands vrouwenelftal heeft sinds de primeur in 2008 aan alle edities deelgenomen. Een tweede plaats in 2011 was tot dusver het beste resultaat voor de Oranje-equipe. Het toernooi om de Cyprus Cup is een initiatief van de Schotse bond en wordt ondersteund door de KNVB en de Engelse FA. 
 
Gepubliceerd op 1 maart 2014

Bron: Ons Oranje, donderdag 6 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina