naar Marker Nieuws indexpagina
Laura Bromet kandidaat beste raadslid van Nederland
 
Het Waterlandse GroenLinks-raadslid Laura Bromet zit toch bij de laatste twaalf kandidaten voor de titel beste raadslid van Nederland.
 
Ze behoorde na de eerste stemronde net niet tot de twaalf kandidaten met de meeste stemmen, maar de jury van de wedstrijd besloot om niet meer dan één kandidaat per partij door te laten gaan naar de volgende ronde. Zodoende vielen enkele kandidaten van andere partijen af, hoewel ze meer stemmen hadden.
 
De twaalf finalisten, onder wie Bromet, waren vrijdagavond te gast in het tv-programma Pauw en Witteman. Zij hebben tot en met vrijdag 18 maart 2014, 18.00 uur, de tijd om voor zichzelf campagne te voeren en opnieuw zo veel mogelijk stemmen te vergaren. Stemmen kan via www.besteraadslid.nl.

De vier deelnemers met de meeste stemmen strijden op 18 maart 2014 in de Melkweg in Amsterdam om de titel. Dat gebeurt tijdens het Festival van de Lokale Democratie. De winnaar wordt diezelfde avond live vanuit de Melkweg in Pauw en Witteman gepresenteerd.
 
Dit schreef de jury over haar:
'Laura Bromet is een buitengewoon professioneel raadslid dat opkomt voor de lokale politiek. Naast haar uitmuntende werk in de gemeente Waterland, is ze ook buiten haar gemeente actief. Ze zet zich in voor kwesties die de gemeentegrens overschrijden en weet met polemiek en overtuigingskracht zelfs kabinetsbeleid te beïnvloeden. Laura doet transparant verslag van haar inspanningen en is zeer benaderbaar. Ze weet haar politieke idealen te vertalen in concrete handelingen, waardoor ze veel voor haar gemeente gedaan krijgt.'
 
https://www.facebook.com/festivallokaledemocratie/app_677968505598562
 
Bovenstaande het aantal stemmen per zondag 9 maart 2014, 19.00 uur

Bron: GroenLinks Waterland, zondag 9 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina