naar Marker Nieuws indexpagina
Volendam-Marken Express terug in de haven van M'dam
 
Het college van Waterland heeft positief gereageerd op de plannen voor een vaarverbinding tussen Monnickendam en Volendam. De initiatiefnemer van het plan, Volendam-Marken Express, wil met een drietal sloepen een veerdienst starten vanaf de Gooische Kaai in  de binnenhaven van Monnickendam. Het college en de Stichting Promotie Waterland (SPW) zijn erg enthousiast. 

De veerdienst start vanaf de Gooische Kaai in Monnickendam en vaart met drie sloepen van verschillende afmetingen tussen de 6 en 9 meter. Het Informatiepunt/VVV Waterland op de Middendam in Monnickendam neemt de kaartverkoop en promotie voor haar rekening. Wethouder Patrick Kools ziet de nieuwe verbinding als mooie kans: “Wij vinden dat een vaarverbinding tussen Monnickendam en Volendam echt iets aan toe voegt aan het aanbod voor bezoekers. Het biedt hen de kans om meerdere historische plaatsen te bezoeken en tegelijkertijd te genieten van het water.  Bijzonder is ook de samenwerking met het Informatiepunt van SPW. De ticketverkoop is bij hen in goede handen.”
 
Volendam-MarkenVaardagen
De Volendam Marken Express gaat in het Paasweekend (dus vanaf zaterdag 19 april 2014) van start met de vaarbrug. De veerdienst vaart in 2014 totaal ongeveer 100 dagen met dagelijks vier afvaarten van zowel Monnickendam als vanaf Volendam; in juli en augustus, tijdens feestdagen en in de schoolvakanties wordt er elke dag  gevaren. Gedurende de rest van het jaar liggen de vaardagen vooral rond de weekenden. Vanaf Volendam is het mogelijk de grotere veerboot naar Marken te nemen en natuurlijk ook vice versa.
 
www.MarkenExpress.nl
 
Een tochtje met de boot van Monnickendam naar Volendam gaat € 7,95 kosten. 
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 11 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina