naar Marker Nieuws indexpagina
Scootmobiel-en rolstoelpool voor mobiliteit in de regio
 
Maandag 17 maart 2014 om 10.00 uur opent wethouder Bert Schalkwijk van de gemeente Waterland in Evean Swaensborch te Monnickendam een scootmobiel- en rolstoelpool. De komende periode worden in alle gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland scootmobiel- en rolstoelpools geopend. Bij de pool kunnen scootmobiels en rolstoelen gratis worden geleend. Hiermee moet het makkelijker worden om bijvoorbeeld in een andere plaats te gaan winkelen of een ander uitstapje in de regio te maken.

De scootmobiel- en rolstoelpool is opgezet vanuit het gedachtegoed van De Kanteling; eigen kracht en verantwoordelijkheid van inwoners en een gemeente die daarin meedenkt in plaats van invult. Wethouder Schalkwijk: “De scootmobiel- en rolstoelpool is opgezet om mensen zelfredzaam te maken en te houden, zodat ze zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving.
Voor iedereen bereikbaar
Bij de pools kan iedereen na het tekenen van een bruikleenovereenkomst een scootmobiel of een rolstoel lenen. Daarvoor is geen Wmo indicatie nodig. Voor een scootmobiel gelden wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Zo moet de gebruiker door het volgen van een haalbaarheidsrijles laten zien dat hij/zij goed met het voertuig overweg kan. Een geslaagde les levert een leenpas op, waarmee schootmobiels in de gehele regio Zaanstreek-Waterland kunnen worden geleend. Voor de les moet éénmalig twintig euro worden betaald. Het lenen van een rolstoel of scootmobiel is verder helemaal gratis.

Meer informatie staat op de website 
www.mijnzorgineigenhand.nu.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 13 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina