naar Marker Nieuws indexpagina
Oplaadpunten voor elektrische auto’s in gemeente Waterland
 Het college van gemeente Waterland laat op korte termijn vier openbare oplaadplaatsen voor elektrische auto’s realiseren in Waterland. De oplaadpunten komen op bestaande parkeerterreinen in Monnickendam (Bolwerk en Pierebaan/Swaensborch), Marken en Broek in Waterland (Nieuwland). Elke oplaadpaal heeft de mogelijkheid twee auto’s gelijktijdig op te laden. De laadpalen worden gedeeltelijk gesubsidieerd door Het Rijk, de Stadsregio Amsterdam en de Stichting Duurzaam Waterland (SDW).
 
“Een goede ontwikkeling.” zegt Wethouder Kools over de komst van de openbare laadpalen. “Met het plaatsen van deze oplaadpunten komen we niet alleen de bezitters van elektrische auto’s tegemoet – en dat worden er steeds meer – maar leveren we ook een bijdrage aan duurzame mobiliteit. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig dus dat is goed voor de luchtkwaliteit en de leefomgeving. ”
 
Op de website van de gemeente komt een overzicht van de exacte locaties van de nieuw te plaatsen oplaadpunten. Het is de bedoeling dat de oplaadpunten in mei 2014 worden geplaatst.

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 13 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina