naar Marker Nieuws indexpagina
‘Onder Invloed’
Interactieve theatervoorstelling over afspraken maken en effectief communiceren met je kind over alcohol- en drugsgebruik
 
Datum: Maandagavond 24 maart 2014
Plaats: Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam
Aanvang: 19.30 - 21.30 uur
Kosten: Gratis, na aanmelding via jongerenwerker@waterland.nl
Doelgroep: Bedoeld voor alle ouders en opvoeders van pubers in de Gemeente Waterland
 
Hoe helpt u uw kind bij het aangeven van zijn of haar grens?
Iedere jongere komt in aanraking met drank en drugs. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden drinken pubers soms meer dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor ze is. Ouders hebben desondanks een grote invloed op het drank- en drugsgebruik van hun kind.
Theatergroep PlayBack laat tijdens de voorstelling ‘Onder Invloed’ op een prikkelende manier zien hoe ouders afspraken kunnen maken en effectief met hun kind kunnen communiceren over alcohol- en drugsgebruik. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ‘terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind’.
 
Bent u een ouder(s) of opvoeder(s) van een puber in de gemeente Waterland, kom dan naar deze boeiende, interactieve ouderavond op maandagavond 24 maart aanstaande op het Bernard Nieuwentijt College, aanvang 19.30 uur. Deelname is gratis, maar in verband met planning en organisatie graag vooraf aanmelden bij de jongerenwerker van de Gemeente Waterland jongerenwerker@waterland.nl.
Ook voor vragen of inlichtingen kunt u dit emailadres gebruiken.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 13 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina