naar Marker Nieuws indexpagina
Officiële overdracht jongerenwoningen op Marken
Patrick Kools en Chyla van Riel
 
Onder de muzikale klanken van de ‘Voor Anker Band’ werden de dertien jongerenwoningen aan de Hoogkamplaan op Marken symbolisch overgedragen. Deze overdracht werd verricht door Patrick Kools, wethouder van de gemeente Waterland en Chyla van Riel, één van de bewoners van de jongerenwoningen, doormiddel van het doorknippen van een lint.
 
Eind 2012 droeg de Stichting Eilandraad Marken het idee voor aan Woonzorg Nederland, om de vervallen bejaardenwoningen aan de Hoogkamplaan om te bouwen tot jongerenwoningen. Woonzorg is eigenaar van deze panden. Ter onderbouwing van de behoefte, werd op 25 maart 2013 een interactieve bijeenkomst met jongeren van 18 tot 27 jaar gehouden. Woonzorg was overtuigd en vervolgens ging ook de gemeente Waterland akkoord. Op 11 november jongstleden is aannemer Vios begonnen met de renovatie van de woningen. Deze werkzaamheden werden medio januari 2014 afgerond, waarna de jongeren hun intrek konden nemen.
 
Op maandag 9 december 2013 werden tijdens de Openbare Vergadering van de Eilandraad in dorpshuis Het Trefpunt op Marken via een loting de woningen verdeeld. Wethouder Patrick Kools en Cristel Anderson van Woonzorg Nederland waren hiervoor uitgenodigd om de loting te verrichten.
 
Vrijdag gingen bewoners van ‘Voor Anker’ en bewoners van de jongerenwoningen vanaf het seniorencomplex achter de ‘tuut’ aan richting de woning van Chyla van Riel. Voor haar voordeur was een lint gespannen, welke werd doorgeknipt door Patrick Kools, met hulp van Chyla. Door het doorknippen van een lint kreeg de Hoogkamplaan officieel zestien nieuwe bewoners erbij.
 
Vervolgens speelde de 'Voor Anker Band' nog enkele nummers, waarna de aanwezigen nog een consumptie konden nuttigen in de ‘gemeenschapsruimte’ van het seniorencomplex.
 

Achter 'de tuut' aan....

  Dit cadeau kregen de jongeren van de ouderen
De nieuwe bewoners aan de Hoogkamplaan

Bron: PepProductions, zaterdag 15 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina