naar Marker Nieuws indexpagina

Fusie De Rietlanden en CPOW een feit

Het glas wordt geheven op de bestuurlijke fusie
 
De bestuurlijke fusie tussen de Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland (CPOW) en de Protestants Christelijke Basisschool ‘De Rietlanden’ is een feit. Woensdag 19 februari jongstleden werd hier op feestelijke wijze bij stilgestaan, een historisch moment in de onderwijs geschiedenis van Marken.
 
In 2010 is gestart met de voorbereidingen van deze fusie. Het toenmalige bestuur van de Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Marken heeft destijds de oriënterende gesprekken gevoerd met het CPOW en kwam al snel tot de conclusie dat de toekomst van De Rietlanden het beste gewaarborgd kon worden bij het CPOW. Destijds bleek een volledige integratie nog niet mogelijk.
 
Daarom werd vooruitlopend op de fusie met het CPOW per 1 januari 2012 de Stichting Protestants Christelijk Primair Onderwijs de Rietlanden opgericht aan wie de Schoolvereniging het bestuur en het publieke vermogen van de school heeft overgedragen. Het private vermogen van de school is bij de Schoolvereniging gebleven.
 
In 2014 bleek dat de tijd wel rijp was om de beoogde volledige bestuurlijke integratie van De Rietlanden in het CPOW te realiseren. De Medezeggenschapsraad (MZR) van de Rietlanden en de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van het CPOW hebben nogmaals het vertrouwen uitgesproken voor een volledige bestuurlijke integratie. Nadat aan alle wettelijke eisen voor het samengaan was voldaan heeft op 24 december 2013 de formele overdracht plaatsgevonden bij de notaris.
 
Op 19 februari waren diverse genodigden waaronder het oude bestuur, de directie van de Rietlanden, het bestuur van het CPOW, de MZR, de Oudercommissie en natuurlijk het lerarenteam van de Rietlanden.
 
De diverse sprekers benadrukten het goede gevoel en het wederzijds vertrouwen in elkaar. Dit werd bekrachtigd met een ceremoniële ondertekening van de formele overdracht, het uitwisselen van cadeaus en het drinken van champagne en het eten van taart.
 

Bron: PepProductions, zondag 16 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina