naar Marker Nieuws indexpagina
Handen uit de mouwen tijdens NL Doet!
Deelnemers bij de gemeente Waterland nemen daar vrije tijd voor op
 
Op vrijdag 21 maart 2014 neemt de gemeente Waterland deel aan de actie NL Doet. Een groot deel van het college, een aantal raadsleden en medewerkers steken hun handen uit de mouwen tijdens deze landelijke vrijwilligersactie. Elk jaar vraagt het Oranjefonds met het organiseren van deze actie aandacht voor al het geweldige werk wat vrijwilligers jaar in, jaar uit, dagelijks doen. Deelnemers doen zelf actief mee door het vervullen van een vrijwilligersklus in de buurt.

Dit jaar worden de NL Doet deelnemers in Waterland verdeeld in twee groepen. Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon zet zich samen met een aantal medewerkers in bij Waterlandswelzijn, een zorgvorm die zich richt op dagactiviteiten voor mensen met een beperking. Ze doen daar met de mensen verschillende activiteiten, zoals koffie schenken, de dieren verzorgen, samen knutselen en de lunch voorbereiden. Wethouder Bert Schalkwijk gaat aan de slag via WonenPlus. Samen met een aantal vrijwilligers gaat de wethouder bloemen planten bij ouderen en helpen met het onderhoud in de tuin. We hopen op een zeer geslaagde dag!  

Het college van burgemeester en wethouders is trots op het werk van de vele vrijwilligers in de gemeente Waterland en hoopt door deelname aan deze actie het vrijwilligerswerk in de gemeente te ondersteunen en aan te moedigen.
 
Vrijwilligerswerk op een 'normale' werkdag
De redactie heeft hier navraag naar gedaan bij de gemeente Waterland. Maar alle deelnemers bij de gemeente Waterland nemen daar een vrije dag/ochtend voor op, om zich voor NL Doet! in te zetten.
 
Voor een plaats als Marken is NL Doet! géén issue, daar vele Markers het geheel jaar vrijwilliger zijn in welke vorm dan ook.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 17 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina