naar Marker Nieuws indexpagina
Inrijverbod Marken duidelijker ‘op de kaart’
Meer helderheid & duidelijkheid over toegang tot Marken
(De flexibele geleidebakens zijn ter indicatie aangegeven)
 
Het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Waterland gaat maatregelen treffen om de toegang tot Marken duidelijker in te richten. Hiertoe heeft het college besloten na overleg met de bewoners en de Eilandraad van Marken. Na de herinrichting van het parkeerterrein is gebleken dat er vaker dan voorheen bezoekers zonder inrijontheffing doorrijden. Met een aantal concrete maatregelen wil de gemeente het ongeoorloofd inrijden beperken.
 
Om het inrijden verder te beperken zijn onder andere de volgende maatregelen afgesproken:
 
1)  De linksafstrook richting parkeerterrein en de rechtdoorstrook worden met flexibele paaltjes (flappen) van elkaar gescheiden. Bezoekers die de borden P volgen komen automatisch op deze linksafstrook en dus op het parkeerterrein terecht.
2) Met behulp van plantenbakken wordt het doorgaande karakter van de Kruisbaakweg bij de keerlus onderbroken.
3) Onder de verbodsborden ter hoogte van de keerlus komen de onderborden weer terug met de tekst “uitgezonderd ontheffinghouders”.
4) Bij de vooraankondiging van het inrijverbod ter hoogte van de ingang van het parkeerterrein komt eerdergenoemd onderbord “uitgezonderd ontheffinghouders” weer terug, in verschillende talen.
 
Wethouder Kools is blij met de vele suggesties die bewoners en de Eilandraad hebben gedaan. “Na de herinrichting van het parkeerterrein bleek de toegang voor sommigen toch minder duidelijk geworden. Ineens reden meer bezoekers op Marken dan voorheen. De aanleiding van het probleem was helder, dat was de nieuwe inrichting. Maar een oplossing bleek veel minder eenvoudig. Volgens mij gaan we nu een aantal slimme middelen inzetten om het inrijden te beperken. Dit moet genoeg zijn. Mocht dat niet voldoende zijn, dan moeten we wat mij betreft ingrijpender maatregelen nemen.” De verwachting is dat deze werkzaamheden begin april 2014 kunnen worden uitgevoerd.
 
Op vrijdag 31 januari 2014 heeft de redactie samen met Jaap Boes van de Eilandraad hier reeds aandacht aan geschonken middels artikel 6741
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 20 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina