naar Marker Nieuws indexpagina
CDA Waterland de grootste in gemeente Waterland
 
CDA Waterland is door de kiezers als grootste partij gekozen. Dit betekent dat deze partij het initiatief gaat nemen in het vormen van een nieuwe coalitie. Tijdens een zenuwslopende avond werden de uitslagen bekend gemaakt door burgemeester Wagenaar. De opluchting was groot toen bleek dat het CDA Waterland de overwinning had behaald. De komende tijd zal het CDA gesprekken gaan voeren om te komen tot een akkoord. Daarbij zullen de thema’s prettig wonen, bereikbaarheid en goed onderwijs centraal staan.
 
Dank aan de kiezers
Na vier jaar lang oppositie te hebben gevoerd is het CDA terug in de coalitie. En daar heeft het CDA Waterland zin in. Fractievoorzitter Simon Verbeek: “Wij hebben vier jaar lang hard gewerkt om ons steentje bij te dragen. Dit is niet altijd even eenvoudig geweest. Maar ik ben blij dat de kiezer dit werk gewaardeerd heeft. Nu is het tijd voor actie, we gaan, zoals gezegd ‘Samen aan de Slag’.”
 
Zware klus
Het spreekt voor zich dat voor het CDA Waterland de thema’s prettig wonen, bereikbaarheid en parkeren en goed onderwijs een prominente plek moeten krijgen in het coalitieakkoord. Zo hebben wij ons onder andere uitgesproken dat we voort willen maken met de brede scholen in Monnickendam en Broek in Waterland. Het zal geen eenvoudige periode worden de komende vier jaar, er wacht het nieuwe bestuur een aantal zware klussen. Vooral de zorgtaken die in 2015 worden overgeheveld van het rijk naar de gemeente. Er zijn weliswaar middelen, maar of deze middelen toereikend zijn is tot nu toe nog onbekend. Daarnaast gaat een dergelijke verandering altijd gepaard met efficiency verlies en dat raakt onze meest kwetsbare inwoners. Het CDA Waterland heeft in haar verkiezingsprogramma gepleit voor een zorgfonds, zodat mensen niet tussen wal en het schip belanden. Dit fonds is een belangrijk speerpunt bij de onderhandelingen voor het nieuwe coalitieakkoord. Simon Verbeek: ”De inwoners hebben hun stem laten horen. Het zal geen eenvoudige tijd worden maar het CDA Waterland deinst niet terug voor deze verantwoordelijkheden. Wij gaan ervoor zorgen dat het in Waterland prettig wonen blijft. Men kan op ons rekenen.”
 

Bron: CDA Waterland, donderdag 20 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina