naar Marker Nieuws indexpagina
Ajax Vrouwen verliezen van koploper Standard Luik
  Ajax - Standard Luik 0-1

Drie weken na de verloren topper tegen FC Twente (0-1), verloren de Ajax Vrouwen vrijdagavond ook van koploper Standard Luik. Het enige doelpunt viel in de slotfase van de wedstrijd, 0-1. De achterstand op Standard Luik is daardoor nu zeven punten.

De Ajax Vrouwen wilden tegen Standard Luik de wrange smaak van het verlies in de vorige topper tegen FC Twente wegspoelen. In dat duel speelde Ajax angstig en vergat het zelf te voetballen. Misschien kwam dat ook door de ambiance van de Amsterdam ArenA, wat onbewust extra spanning teweeg had gebracht. Wellicht was het daarom wel fijn dat de topper tegen de Belgische koploper weer op het vertrouwde hoofdveld van de Toekomst werd gespeeld. Voor trainer Ed Engelkes telde alleen de winst, waardoor het gat van vier punten zou worden gereduceerd tot één punt.

Een tegenvaller eerder op de dag was de diagnose van de blessure van Chantal de Ridder. De spits zal minimaal zes weken wegens een knieblessure langs de kant moeten blijven. Dat betekende voor deze wedstrijd dat Inessa Kaagman op het middenveld plaatsnam.

De Ajax Vrouwen hadden in de eerste helft diverse fases waarin het de controle over de wedstrijd had, zonder dat er veel levensgrote kansen te noteren vielen. De thuisploeg moest het in die eerste helft hebben van afstandsschoten van Whitney Sharpe en Tessel Middag. Aan de andere kant kwam Standard Luik er een paar momenten gevaarlijk uit, waarbij het schot dat bovenop de lat terecht kwam van Audrey Demoustier het meest bedreigend was.

In de tweede helft waren de kansen groter. Nadat Claudia van den Heiligenberg en Tessel Middag al speldenprikjes hadden uitgedeeld, had Mandy Versteegt de openingstreffer op haar voet. De rechtervleugelspits schoot echter tegen de keepster aan. Vervolgens werd een inzet van Kelly Zeeman van de lijn gehaald. Ook Standard Luik liet zich niet onbetuigd maar Marieke Ubachs stond als een dijk te keepen. Zo tikte zij onder andere een bal van Julie Biesmans uitstekend uit haar doel. Maar in de 84e minuut sloeg het noodlot toe voor Ajax en de doelvrouw. Ubachs leek de bal uit een corner eenvoudig te vangen, maar liet los en net voordat ze de bal weer wilde pakken, tikte Aline Zeler binnen, 0-1.

Standard Luik moest de allerlaatste fase van de wedstrijd nog met tien speelsters verder nadat Sanne Schoenmakers de tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld. Maar het mocht Ajax niet baten. Net als eerder tegen FC Twente bleef de ploeg van trainer Engelkes ook in deze topper met lege handen achter.