naar Marker Nieuws indexpagina

Geslaagd Smartlappenfestival op Marken

 
‘Volgend jaar weer doen’, was een veel gehoorde kreet afgelopen zaterdag in dorpshuis Het Trefpunt op Marken. De aanwezigen bedoelde het Smartlappenfestival, wat was georganiseerd door het Marker Mannenkoor in samenwerking met de Kokosmakronen.
 
Het Marker Mannenkoor zoekt nieuwe leden en dat idee was de basis voor het Smartlappenfestival. Er kwam medio januari 2014 een oproep aan Marker mannen om eenmalig mee te doen met een ‘Marker Smartlappenkoor’. Er is massaal gehoor gegeven aan deze oproep. Het koor telde afgelopen zaterdag 88 personen. Ze zongen totaal zes liederen, onder leiding van Jan van Altena, welke ook door het publiek werden meegezongen.
 
Het Smartlappenkoor heeft daarvoor een aantal zondagen gerepeteerd. De jongste van het koor was 16 jaar en de oudste 78 jaar. Uiteindelijk heeft het Marker Mannenkoor (voorlopig) twee nieuwe leden overgehouden aan de ‘actie’.
 
Niet alleen het Smartlappenkoor deed mee aan het ‘festival’, wat geheel in het teken stond van het Nederlandse lied, ook een aantal dames onder de naam ‘Mereker Toarte’ brachten een aantal smartlappen, welke door het publiek konden worden meegezongen, daar zij bij de ingang een tekstboekje kregen uitgereikt. Het Marker Mannenkoor bracht ook een aantal ‘meezingers’.
 
De muzikale begeleiding was grotendeels in handen van de Marker feestband ‘De Kokosmakronen’. Enkele liederen werden begeleid door Dominic Zeeman op de keyboard. Tussen de optredens door vermaakte DJ Mario Boes de mensen in het Trefpunt. De presentatie was in handen van Richard Cozijnsen.
 
Tijdens de avond werden twee leden van het Marker Mannenkoor in het zonnetje gezet, daar zij reeds vijfentwintig jaar lid zijn van het koor. Cees Schipper en Pieter Kaars ontvingen van voorzitter Cor Visser de zilveren botter.
 
Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde avond, zowel voor de artiesten als het toegestroomde publiek.
 
Richard Cozijnsen Marker Mannenkoor
Dominic Zeeman speelt op de keyboard  
Cees Schipper ontvangt van voorzitter Cor Visser de zilveren botter Pieter Kaars ontvangt van voorzitter Cor Visser de zilveren botter
DJ Mario Boes ‘Mereker Toarte’
de Kokosmakronen  
‘Marker Smartlappenkoor'
Link naar alle foto's

Bron: PepProductions, zondag 23 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina