naar Marker Nieuws indexpagina
Mager resultaat Ajax Vrouwen bij PEC Zwolle
  PEC Zwolle - Ajax 2-2

Nadat de Ajax Vrouwen de vorige twee wedstrijden nipt verloor van de topploegen FC Twente en Standard Luik kon de ploeg van trainer Ed Engelkes ook tegen laagvlieger PEC Zwolle geen overwinning behalen. In de Hanzestad bleef Ajax op 2-2 steken. ,,Dit voelt als een verlies", sprak Engelkes na afloop.
De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle leverde nog een spectaculaire 7-0-overwinning op, maar zo overtuigend als Ajax in dat duel speelde, was Ajax deze vrijdagavond slechts een kleine fase in de eerste helft.

Want hoewel het begin moeizaam verliep doordat de Ajax Vrouwen in een veel te laag tempo speelden, hadden ze de juiste strijdwijze na een minuut of twintig wel te pakken. Al in de 22e minuut had er een voorsprong genomen kunnen worden als Claudia van den Heiligenberg de vrijstaande Eshly Bakker en Mandy Versteegt beter had bediend. Vier minuten later was het wel raak. Nadat de PEC-defensie dramatisch verdedigde, schoot Tessel Middag vanuit kansrijke positie tegen de keeper aan, maar Bakker was in de rebound attent en zette de 0-1 op het scorebord. Toen Van den Heiligenberg na iets meer dan een half uur 0-2 van maakte, leek Ajax op weg naar een ruime overwinning. Maar niets was minder waar. In de blessuretijd van de eerste helft liet Marieke Ubachs zich verrassen op een schot van Sylvia Smit waardoor PEC Zwolle de verrassende aansluiting verkreeg, 1-2.

Trainer Engelkes greep in de rust in; hij verving Hogewoning door Babiche Roof en Ubachs - 'zij had de focus niet', voor de Poolse Daria Antonczyk, die toevallig ook de thuiswedstrijd tegen Zwolle speelde. Maar anders dan in dat duel, hield Antonczyk haar doel nu niet schoon. Rommelig uitverdedigen van de keepster en de verdedigsters bracht de bal bij Sharon Bruinenberg die vervolgens de 2-2 kon maken.

In de slotfase herpakte Ajax - dat te veel in het spel van PEC Zwolle was meegegaan - zich, maar verder dan een schot op de paal van Bakker na een prima pass van Roof en een van de lijn gehaalde inzet van de derde invalster Inessa Kaagman, kwam Ajax niet. ,,Met alleen talent red je het niet", gaf Engelkes na afloop aan. ,,Vorige week verloren we van Standard Luik maar hadden we kans om te winnen en dit gelijkspel voelt als een verlies. We mogen die 0-2-voorsprong natuurlijk nooit uit handen geven."

Voorlopig is Ajax vrij van competitieverplichtingen. De volgende BeNeleague-wedstrijd is pas 25 april. Op 12 april speelt het team tegen VV Heerenveen voor de beker.

Scoreverloop:
26. E. Bakker 0-1, 31. Van den Heiligenberg 0-2, 45. Smit 1-2, 51. Bruinenberg 2-2