naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe gemeenteraad Waterland officieel geïnstalleerd 
Alle raadsleden voor de komende vier jaar samen met griffier Erich Dijk en burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 27 maart 2014 zijn de zeventien raadsleden geïnstalleerd die de komende vier jaar de gemeenteraad vormen.
 
De bloemen staan centraal in het midden tussen alle in te stellen gemeenteraadsleden. De tribune zit vol met familie, vrienden en geïnteresseerden. Deze avond is er een feestelijke raadsvergadering, geheel in het teken van het installeren van de nieuwe gemeenteraadsleden.
 
Waar de dag ervoor nog teksten werden uitgesproken om een periode af te sluiten en ook afscheid werd genomen van raadsleden die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de gemeente Waterland, is het nu de start van een nieuwe politieke termijn. Er worden woorden gesproken over een nieuw begin, samenwerking en politieke groei. De stoelen zijn opnieuw verdeeld en voordat de coalitie zich kan vormen moeten de nieuwe raadsleden nog de gelofte of eed afleggen.
 
Nadat alle raadsleden zijn geïnstalleerd is het de beurt aan de duo-raadsleden, die de raadsleden zullen bijstaan met hun expertise en kennis van zaken. Er volgt een officieel persmoment met een foto op de trap van het Gemeentehuis. Een politiek portret.
 
De gesprekken tot coalitievorming zijn inmiddels al in volle gang en wij kijken er naar uit spoedig te kunnen berichten over de samenstelling van de coalitie, en de politieke koers die zal worden ingezet voor de komende vier jaar.
 
De samenstelling van de nieuwe gemeenteraad voor periode 2014-2018:
- Simon Verbeek
- Jelle Kaars
- Danita de Baat
- Jacob Eduard van Altena
- Rob Schröder
- Tjeerd Hoekstra
- Patrick Kools
- Laura Bromet
- Jaap Wortel
- Astrid van de Weijenberg
- Jacob Kes
- Ferdinand Knaack
- Gabriëlla Bekhuis
- Gerard Meij
- Yvonne Gras-Hogerwerf
- Dorothy Borghardt-De Kat
- Bert Schalkwijk
 
Tekst: Sanja Vuijsters 
 
Complete kandidatenlijst van de leden van de raad van de gemeente Waterland op woensdag 19 maart 2014

Bron: Omroep PIM, zaterdag 29 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina