naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagd donateursconcert ‘Juliana’
Aagje Zeeman met de jubilarissen gehuldigd
Dorpshuis Het Trefpunt op Marken was afgelopen zaterdag goed gevuld met publiek en muzikanten, want het jaarlijkse donateurs concert van de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ stond op het programma. Presentatie was in handen van Jacqueline Zeeman.
 
Het leerlingenorkest opende de avond met een koraal en vervolgens speelden ze ‘Three little pieces’ van Andrew Pearce. Dit stuk werd op 23 maart jongstleden beoordeeld met een dikke 8 tijdens een festival in Krommenie. Aansluitend startte het Grootorkest hun optreden met ‘When Thunder Calls’. De malletband onder leiding van Ton Terburg en het grootorkest onder leiding van Henk Ummels lieten een ruime keuze aan diverse muziekstukken horen. Zoals de melodiën van ‘Pacific Dreams’, ‘The Lion Sleeps Tonight’, ‘The A Team’ en ‘When the Saints’. Een spektakel voor elk wat wils. Het grootorkest, samen met het leerlingenorkest eindigden de avond met ‘Thrift Shop’. Na afloop reageerde het publiek enthousiast op de afwisseling van de avond.
 
Na de pauze werden de jubilarissen gehuldigd. In een vereniging die al 104 jaar bestaat zitten gelukkig leden die al heel lang lid zijn. Dit jaar waren het Marie Plat-Schouten en Anneke Boneveld, beide al 40 jaar lid, actief in de malletband. En Mirjam Tamminga, sopraansaxofoniste werd gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap. Alle jubilarissen kregen hun speldje van Aagje Zeeman, die dit op een bijzonder prettige wijze deed. Allerlei bijzonderheden van de jubilarissen passeerden de revue.
 
Jaarlijks wordt er ook een ‘donateur van het jaar’ gekozen. Dit jaar was de Familie Roos, wonende aan de Zeilstraat de gelukkige. De familie Roos krijgt een foto van de vereniging en een mooie bos bloemen thuis bezorgd.
 
‘Juliana’ kan terug kijken op een heel mooi en muzikaal donateursconcert.
  Anneke Boneveld, 40 jaar lid Anneke Boneveld
Marie Plat-Schouten, 40 jaar lid Marie Plat-Schouten Mirjam Tamminga, 25 jaar lid
Mirjam Tamminga    
    Sanne Peereboom (links), verzorgde het licht, en Jacqueline Zeeman
   
  Freek Schouten en Marco Boes, twee 'Merekers' woonachtig in het buitenland, waren ook aanwezig  

Bron: PepProductions, zondag 30 maart 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina