naar Marker Nieuws indexpagina
Meld je nu aan als brandweervrijwilliger op Marken
Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zoekt voor de brandweerposten in Monnickendam en op Marken nieuwe brandweer vrijwilligers die de huidige teams gaan versterken.
 
Wie zoeken we?
Ben je tussen de 18 en 40 jaar en lijkt het je geweldig om brandweerman of brandweervrouw te worden en  ben je zowel overdag als ’s nachts beschikbaar voor de brandweer, meld je dan aan. We richten ons ook in het bijzonder tot vrouwelijke kandidaten. 

Wat voor functies hebben we? 
De functies die nu vacant zijn bij de posten Monnickendam en Marken zijn vrijwillige brandweerfuncties. Wat dat inhoudt? Denk aan een auto te water, een woningbrand of een omgeslagen tankauto met bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen. Dit zijn voorbeelden van incidenten waar Brandweer Zaanstreek-Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Een brandweerman of –vrouw heeft dus een breed takenpakket.

Wat ga je doen?
Als brandweervrijwilliger oefen je iedere week op de post of op een andere locatie binnen de regio  omdat het belangrijk is dat je alle taken goed beheerst. Post Monnickendam oefent op maandagavond en Marken op woensdagavond. De eerste twee jaar ga je twee avonden in de week aan de slag. Eén avond om te oefenen en een avond voor de opleiding tot manschap. Sommige examens of oefeningen zijn overdag of op zaterdag.

Meer informatie / aanmelding
Voor meer informatie over de brandweer en je aanmelding kun je terecht bij: Mevrouw W. van Wattingen tel. 0299-398358 of w.van.wattingen@vrzw.nl 
 www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, zaterdag 5 april 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina