naar Marker Nieuws indexpagina
Echtpaar Pereboom-Moenis zestig jaar getrouwd
Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon met het 60-jarige bruidspaar Pereboom-Moenis
8 april 1954 - 8 april 2014
Het bruidspaar Dirk Pereboom en Lijsje Pereboom-Moenis werden op hun trouwdag vereerd met een bezoek van onze burgemeester mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Van ons koningspaar mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen.
 
Het paar trouwde op 8 april 1954. Beiden zijn geboren op Marken. Dirk op 29 maart 1923 en Lijsje op 12 oktober 1928. Ze kregen drie kinderen, een zoon en twee dochters en twee kleinkinderen. Helaas is hun zoon na een zware operatie op 23 april 2010 overleden.
 
Voor hun huwelijk werkte Dirk bij een baggerbedrijf om later te gaan varen bij ESSO Nederland op de binnenvaart, waar hij 38 jaar heeft volgemaakt. Lijsje werkte tot haar huwelijk bij het Doelenhotel in Purmerend. In 1984 kwam Dirk met vervroegd pensioen en konden ze gaan genieten van hun oude dag. Maar met de oude dag komen er ook de nodige lichamelijke  mankementen. Maar ze zijn gelukkig nog samen en hopen dit met hun kinderen en kleinkinderen nog een tijdje vol te houden op de Kets waar ze zestig jaar geleden zijn begonnen.
Zestig jaar geleden, op het Kerkplein op Marken
Een boeket namens de gemeente Waterland Luzette Wagenaar-Kroon bekijkt de trouwfoto's van zestig jaar geleden

Ook namens de redactie van harte gefeliciteerd.

Bron: PepProductions, dinsdag 8 april 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina