naar Marker Nieuws indexpagina

Bemanningsdiner KNRM Marken met feestelijk tintje

Alle Jubilarissen KNRM station Marken
 
Afgelopen zaterdag 5 april werd in restaurant 'Land en Zeezicht' aan de haven van Marken het jaarlijkse bemanningsdiner van het KNRM station Marken gehouden. Tevens werd een aantal mensen in het zonnetje gezet.
 
Uit handen van de voorzitter van de Plaatselijke Commissie, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon, kreeg Tijs Klaver de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor 10 jaar dienst als opstapper en PR-coördinator. Hierna kreeg Cees de Groot eveneens de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor 10 jaar dienst bij de walploeg. Vervolgens kreeg Jaap Schipper de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor 20 jaar dienst als opstapper en penningmeester.
 
 Daarna was het de beurt aan Teun Verschoor. Uit handen van mevrouw Wagenaar-Kroon kreeg hij eerst de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor 25 jaar dienst als opstapper. Toen kwam de voorzitter van de KNRM, de heer Roemer Boogaard, naar voren. Na een korte toespraak overhandigde hij Teun Verschoor de Bronzen Draagmedaille van de KNRM, die werd opgespeld door zijn vrouw Tiny.  Hierna werd afscheid genomen van Willem-Jan van Dijk, hij werd toegesproken door Marten van Altena. Na 26 jaar dienst is Willem-Jan gestopt als vrijwilliger van station Marken.
 
Na een muzikaal intermezzo door Marten van Altena en Jacob Klaver, waarin de opstappers Kees Teerhuis, Teun Verschoor en Elbert Moenis werden toegezongen omdat zij zijn toegetreden tot de walploeg, kreeg iedereen een dessert geserveerd.
 
Vervolgens was het wederom de beurt aan Roemer Boogaard. In een korte speech gericht aan alle aanwezigen refereerde hij aan Koninginnedag 2013. Op deze dag heeft de reddingboot Hendrik Jacob deelgenomen aan de Koningsvaart op het IJ in Amsterdam. De bemanning van de Hendrik Jacob had als taak om samen met de aanwezige politie en defensie eenheden te zorgen voor de veiligheid en bewaking van de Koningsvijver. Hierop werd de bemanning van de Koningsvaart naar voren geroepen: Michiel Appel, Tijs Klaver en Justin Zeeman. Zij kregen vervolgens de Inhuldigingsmedaille 2013 opgespeld door Roemer Boogaard. De Inhuldigingsmedaille wordt toegekend 'aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de inhuldiging, welke bijdrage hun dagelijkse werkzaamheden betekenisvol te boven gaat'.
 
Cees de Groot krijgt Vrijwilligersmedaille Openbare orde en Veiligheid 10 jaar
Tijs Klaver krijgt Vrijwilligersmedaille Openbare orde en Veiligheid 10 jaar
Jaap Schipper krijgt Vrijwilligersmedaille Openbare orde en Veiligheid 20 jaar 
Teun Verschoor krijgt Vrijwilligersmedaille Openbare orde en Veiligheid 25 jaar
Teun Verschoor krijt Bronzen draagmedaille
Afscheid Willem-Jan van Dijk
Inhuldigingsmedaille 2013 voor Justin Zeeman, Michiel Appel en Tijs Klaver

Bron: KNRM station Marken, donderdag 10 april 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina