naar Marker Nieuws indexpagina
ETS blijft Aanvullend Openbaar Vervoer in Waterland verzorgen
 
ETS heeft de Europese aanbesteding gewonnen die de gemeente Waterland samen met de
gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer en Zeevang heeft gehouden voor het Aanvullend
Openbaar Vervoer (AOV). ETS heeft tijdens de aanbesteding laten zien de beste kwaliteit voor een goede prijs te leveren. Dit betekent dat ETS de komende vier jaar het vervoer in Waterland blijft verzorgen. Het nieuwe contract gaat in op 1 juni 2014.
 
Wat verandert er?
Net zoals in het gewone openbaar vervoer wordt er vanaf 1 juni 2014 in het AOV ook met kilometers gewerkt en niet meer met zones. Vanaf 1 juni kunnen alle mensen met een vervoerspas tot 25 kilometer vanaf hun woonadres reizen, dit was 5 zones. Houders van een vervoerspas worden in mei via een brief op de hoogte gesteld van de wijzigingen. De vervoerspas kan gewoon blijven worden gebruikt.
 
Wat is Aanvullend Openbaar Vervoer?
Het Aanvullend OV is opgezet in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het is vervoer op aanvraag, van deur tot deur. De taxi’s (personenauto’s of busjes) zijn goed toegankelijk voor rolstoelen, rollators, scootmobielen e.d. Het vervoer is bedoeld voor sociaal vervoer (familie, vrienden, het winkelcentrum, het dorpshuis e.d.) en niet voor woon-werkverkeer. Het Aanvullend OV is bedoeld voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het gewone openbaar vervoer. Voor gebruik van het vervoer is een indicatie nodig. Deze kan worden aangevraagd bij het Wmo-loket van de gemeente. De consulenten van het Wmo-loket beoordelen of men in aanmerking komt voor het Aanvullend OV.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 10 april 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina