naar Marker Nieuws indexpagina

Leden SP Waterland stemmen vóór collegedeelname

 
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 22 april hebben de leden van SP Waterland voor de collegedeelname gestemd. Nadat de leden volmondig ja hebben gezegd tegen het sociale akkoord, kan de SP haar handtekening onder het coalitieakkoord zetten. Beoogd wethouder Jacob Kes: “Het enorme vertrouwen van de leden geeft aan dat we er klaar voor zijn onze verantwoordelijkheid te nemen en onze mooie gemeente eerlijker en socialer te maken de komende jaren!”
 
De leden van SP Waterland hebben de definitieve stem over het voorstel van het coalitieakkoord. Dinsdagavond is het voorstel van het akkoord toegelicht door raadslid Ferdinand G. Knaack. Na een kritische discussie werd er door de leden positief voor het akkoord gestemd.
 
Ferdinand G. Knaack: “Sinds de verkiezingen is er veel gebeurd. Het is dan ook goed dat onze leden veel vragen hebben. Nadat wij het akkoord hebben toegelicht en alle vragen waren beantwoord, was het duidelijk dat de leden voor het akkoord gingen stemmen. Met trots zag ik de omhoog gestoken armen.’
 
Voor SP Waterland betekent dit dat zij voor het eerst gaat meedoen met het college. Met haar beoogd wethouder Jacob Kes gaat zij zich sterk maken voor een eerlijke, betrouwbare en sociale gemeente.
 
Jacob Kes: “Onze eerste gemeenteraadsverkiezing gaf een eerste zetel in de raad, onze tweede gemeenteraadsverkiezing onze eerste wethouder en een voltallige SP fractie. Fantastisch. Met dit akkoord kunnen wij daadkrachtig Waterland socialer maken en de gemeente laten floreren.”
 

Bron: SP Waterland, dinsdag 22 april 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina