naar Marker Nieuws indexpagina

Gemeente Waterland sluit 2013 financieel positief af

 
Het strikte financiële beleid van de gemeente Waterland heeft ook in 2013 tot een positief financieel resultaat geleid. Dat blijkt uit de jaarrekening die het college van burgemeester en wethouders heeft gestuurd aan de gemeenteraad. De laatste jaren hebben in het teken gestaan van forse bezuinigingen waarbij door middel van een aantal creatieve oplossingen de uitgaven op een verantwoorde manier zijn beperkt.
 
Geld beschikbaar
De jaarrekening voor het jaar 2013 gaat vergezeld van een aantal overhevelingsvoorstellen voor werkzaamheden waarvan de uitvoering in 2014 plaats vinden. De gemeente houdt deze middelen beschikbaar om de uitvoering alsnog te realiseren. Daarnaast wordt er in de jaarrekening een aantal voorstellen gedaan om het geld te bestemmen. Op die manier wordt het project Fietstunnel Broek in Waterland mogelijk gemaakt, wordt extra geld beschikbaar gesteld voor het onderhoud van de openbare ruimte en wordt via extra afschrijvingen ruimte in de toekomstige begroting gecreëerd. Ten slotte wordt zelfs nog een klein saldo aan de Algemene Reserve toegevoegd.
 
Gezond
Wethouder Tjeerd Hoekstra is tevreden met de uitkomst. “Onze opvolgers treffen een financieel zeer gezonde organisatie aan. Niet alleen het resultaat over 2013 is positief, ook de meerjarenbegroting en onze reserves zijn prima op orde”.
  
De gemeenteraad behandelt de financiële stukken in juni.
 
 
Jaarstukken 2013 gemeente Waterland

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 23 april 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina