naar Marker Nieuws indexpagina

Zege Ajax Vrouwen op ADO Den Haag

Ajax - ADO Den Haag 2-1

Dankzij twee prachtige doelpunten van Claudia van den Heiligenberg hebben de Ajax Vrouwen het thuisduel met ADO Den Haag met 2-1 gewonnen.
Nadat dertien dagen terug het bekerduel met VV Heerenveen met 2-0 was gewonnen, werd deze vrijdag de BeNeLeague hervat met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. Bij de Ajax Vrouwen debuteerde Suzanne Marees voor eigen publiek in de basis, nadat zij al haar officiële basisdebuut had gemaakt in het genoemde bekerduel.

De ploeg van trainer Ed Engelkes nam direct vanaf de aftrap het initiatief en nadat Ajax via Liza van der Most al een speldenprikje had uitgedeeld, kwam de thuisploeg in de negentiende minuut op een terechte voorsprong. Met een effectvolle bal schoot Claudia van de Heiligenberg de voorzet van Mandy Versteegt in de bovenhoek achter de ADO-keepster, 1-0.

ADO legde zich niet zomaar neer bij een nederlaag en ging rond het half uur nadrukkelijker op zoek naar de aanval. Nadat Petra Hogewoning net voor rust in contact kwam met een ADO-speelster wees de scheidsrechter naar de stip. Marieke Ubachs stopte de inzet van Beresteyn echter knap.

Ook in de tweede helft stond de Ajax-keepster een puike wedstrijd te keepen met schitterende reddingen. Tot zij zich twee minuten voor tijd volledig verkeek op een voorzet van De Wit, die daardoor haar als voorzet bedoelde bal onder de lat zag binnenvallen. Gelukkig had Claudia van den Heiligenberg een paar minuten eerder de 2-0 laten aantekenen door een weergaloos schot vanaf links schitterend binnen te schieten.

Zo won Ajax Vrouwen met 2-1 en werd Marieke Ubachs, dankzij haar vele saves en ondanks haar misser net voor tijd, uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd.