naar Marker Nieuws indexpagina
Koningsdag op Marken (video)
Koningsdag op Marken, was met het oranje zonnetje weer TOP. De dag begon om 05.00 uur met het traditionele brommer rijden en het officiŽle programma eindigde rond de klok van zes met de 'Kokosmakronen'.

Om 08.00 uur was er het traditionele vlaghijsen. Dit wordt uitgevoerd door oud militairen en actief dienende. Het vlaghijsen is ruim vijftig jaar geleden ontstaan en werd uitgevoerd op het Kerkplein voor het voormalige gemeentehuis.
 

Om 10.30 uur was het tijd voor de aubade op het Kerkplein. De muzikale ochtendhulde werd onder andere bijgewoond door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon en de (nieuwe) wethouders Jean van der Hoeven en GabriŽlla Bekhuis. Tijdens deze plechtigheid werd Pieter Commandeur nog even in het zonnetje gezet, daar hij tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen.
 

Na de aubade was er voor de gehele bevolking gelegenheid tot het drinken van koffie nabij Jeugdgebouw De Zonnewijzer en kon ook de (kinder)vrijmarkt beginnen. Tijdens de markt waren er optredens van het 'Marker Brass Ensemble', 'Road2Nowhere', 'De Kokosmakronen' en clown Peppino.

Rond de klok van half drie begon het zanguurtje met medewerking van de feestband van 'Juliana'. Liedjes van 'Ons Marken' tot 'de vissers van Capri' werden door de vele bezoekers allemaal meegezongen, daar iedereen alle liedjes op papier kreeg aangereikt.

Om 16.00 uur was het de beurt aan de 'De Kokosmakronen'. Deze feestformatie maakte met hun muzikale klanken een eind aan het officiŽle programma.

Na het officiŽle programma werd er verder gefeest bij de plaatselijke horeca tot in de kleine uurtjes.
Camera : Andrť Peereboom

Bron: Omroep PIM, donderdag 1 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina