naar Marker Nieuws indexpagina
Echtpaar Springer-Van Altena zestig jaar getrouwd
Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon met het 60-jarige bruidspaar Springer-Van Altena
8 april 1954 - 8 april 2014
Het bruidspaar Dirk Springer en Jannetje van Altena werden op donderdag 1 mei vereerd met een bezoek van onze burgemeester mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Van ons koningspaar mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen. Het bruidspaar was op 8 april jongstleden zestig jaar getrouwd.
 
Het paar trouwde op 8 april 1954. Beiden zijn geboren op Marken. Dirk op 10 augustus 1929 en Jannetje op 13 maart 1930. Ze kregen drie kinderen, een zoon en twee dochters, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.
 
Dirk werkte vanaf 1946 acht maanden bij ESSO Nederland en vervolgens op de koopvaardij tot hij trouwde. Vanaf het trouwen maakte hij korte reizen op Engeland, anders was hij ‘te lang van huis!!’, tot september 1959 en vervolgens korte tijd op de ‘bak’. Aansluitend is hij in de haven gaan werken, waar hij wegens rugklachten ander werk moest gaan doen en dat werd schilder in de bouw.
In 1984/1985 moest hij noodgedwongen stoppen wegens te ernstige reuma klachten. Vanaf die tijd is hij postduiven gaan houden en uitgegroeid tot een van de beste postduiven liefhebbers op Marken.
Jannetje werkte vanaf haar jonge jaren bij slagerij Zwenne in Monnickendam, waarzij in 1953 stopte en tot haar huwelijk in de huishouding hielp bij haar zuster Maritje wegens haar grote gezin.
 
In 1954 zijn ze getrouwd. Het eerste anderhalf jaar hebben ze ingewoond bij de ouders van Jannetje wegens gebrek aan woonruimte en vervolgens zijn ze op Kerkbuurt 77 gaan wonen. Nu wonen ze alweer bijna dertig jaar op hun huidige adres Kerkbuurt 63.
Een boeket namens de gemeente Waterland  

Ook namens de redactie van harte gefeliciteerd.

Bron: PepProductions, donderdag 1 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina