naar Marker Nieuws indexpagina
Meldt u aan voor tweede werkatelier Meerlaagsveiligheid Marken
Donderdag 8 mei in dorpshuis Het Trefpunt
 
Wie doet er mee met het Werkatelier Pilot Meerlaagsveiligheid Marken dijkversterking Marken ?
 
Rijkswaterstaat is eind 2013 gestart met een Pilot Meerlaagsveiligheid op Marken. Het doel hiervan is om een maatwerk oplossing voor de hoogwaterveiligheid te vinden, met maatregelen aan de dijk (laag 1), en zo mogelijk maatregelen om gevolgen bij een eventuele overstroming te voorkomen; in de ruimtelijke inrichting (laag 2) en de rampenbestrijding (laag 3).  Dit doet Rijkswaterstaat samen met het Rijk, de gemeente Waterland, de provincie Noord Holland, de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Ook de bewoners worden actief betrokken, onder andere door de deelname aan werkateliers en regelmatig overleg met de Werkgroep dijkversterking van de Eilandraad Marken. In het document Informatiepagina MLV Marken kunt u meer lezen over de Pilot MLV Marken.
 
10 april 2014 is het eerste werkatelier georganiseerd op Marken, waarin is nagedacht over de 'Marker waarden' en een eerste brainstorm van mogelijke maatregelen heeft plaatsgevonden. Op basis van het pdf bestand met de presentatie van het concept van de gebiedsatlas kunt u een indruk krijgen van hetgeen hier is besproken. Bij het eerste werkatelier (brainstorm) waren alleen nog de werkgroep dijkversterking van de Eilandraad en vertegenwoordigers van de Vuurtoren, Rozewerf, Melisvennen en Noorderwerfstraat uitgenodigd. Voor het tweede werkatelier kunnen ook andere inwoners van Marken zich aanmelden.
Donderdag 8 mei 2014 wordt het tweede werkatelier gehouden in dorpshuis 'Het Trefpunt'. Het concept programma is bijgevoegd. Er zal onder andere nader worden ingezoomd op de mogelijke combinaties van maatregelen voor de hoogwaterveiligheid.
 
U dient zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar: berthe.brouwer@rws.nl
 
 
Gebiedsatlas Marken Concept dagprogramma werkatelier 8 mei 2014 Informatie meerlaagsveiligheid Marken

Bron: Stichting Eilandraad Marken, dinsdag 6 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina