naar Marker Nieuws indexpagina
Minder regelzucht, meer gemak, geen bezuiniging
Makeover voor subsidieverordening Waterland
 
De subsidieverordening ondergaat een gedaantewisseling. De verordening is bondiger en speelt beter in op de subsidieaanvrager en zijn intentie om in de gemeente iets goeds tot stand te brengen. Het resultaat is een makkelijker en gebruiksvriendelijker verordening. De mogelijkheid om aan de subsidie verplichtingen te verbinden die goed in verhouding staan tot de aangevraagde bedragen en de uit te voeren activiteiten, is vergroot. 

De aangepaste subsidieverordening bestaat uit een heel algemeen gedeelte en daaraan gekoppeld een uitvoeringsregeling voor subsidies Zorg & Welzijn. De subsidiebedragen voor periodieke subsidies 2014 blijven ongewijzigd.
Over de aanpassingen zijn alle ontvangers van een periodieke subsidie geraadpleegd; ook de WMO-raad heeft een positief advies uitgebracht. De gewijzigde subsidieverordening wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad. Als de aangepaste subsidieverordening definitief door de raad is vastgesteld gaat deze gelden voor eenmalige subsidies vanaf het moment dat de verordening is gepubliceerd en voor de periodieke subsidies voor de aanvragen voor het uitvoeringsjaar 2015.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 15 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina