naar Marker Nieuws indexpagina
Afscheidsreceptie Bert Schalkwijk (video)
Er was een overweldigende belangstelling voor de afscheidsreceptie als wethouder voor Bert Schalkwijk. Niet alleen zakelijke relaties, maar ook collega's en individuele burgers kwamen naar het gemeentehuis om Bert de hand te schudden en hem een fijn pensioen te wensen. Maar vooral ook om hem te bedanken voor zijn inzet om vele projecten te doen slagen. 

Mensen uit de kinderopvang, de sport, het bibliotheekwerk en het onderwijs hadden allemaal een persoonlijke boodschap voor hem. 

Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon hield ook een zeer persoonlijke afscheidsspeech, waarin zij o.a. refereerde aan de vele bezoekjes die gebracht waren aan culturele instellingen, maar ook aan de wandelingen die zij samen maakten om Waterland te leren kennen.

Bert zelf ging in zijn afscheidsspeech in op de gelukkige mopperaar. Nederlanders, en Waterlanders in het bijzonder, zijn erg gelukkig blijkt uit allerlei onderzoek. Toch wordt er wat af gemopperd, het is nooit goed en zeker de gemeente kan het zelden goed doen. Hij brak een lans om gezamenlijk dingen voor elkaar te krijgen en niet te denken in wij en zij of coalitie en oppositie. Alleen dan blijft Waterland de fijnste plaats om te wonen. 

Bert gaat nu met pensioen. Hij zal vooral tijd gaan besteden aan zijn favoriete sport: atletiek. En aan reizen over de aardbol.
 
Bert Schalkwijk stopt als raadslid
Tijdens de Raadsvergadering van donderdag 15 mei 2014 heeft de heer Bert Schalkwijk de gemeenteraad toegesproken. In die toespraak deelde de heer Schalkwijk mede, dat hij gaat stoppen met het raadslid zijn. Zijn opvolger zal zijn mevrouw Beate Jansen van Raaij.

Bron: Omroep PIM, donderdag 15 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina