naar Marker Nieuws indexpagina

Nipte zege Ajax Vrouwen op Antwerp

Ajax - FC Antwerp 2-1

De Ajax Vrouwen hebben het thuisduel met de laagst geklasseerde ploeg in de BeNeLeague, Antwerp FC, met 2-1 gewonnen. Eshly Bakker en Whitney Sharpe maakten de Amsterdamse goals.

Nog geen enkele winstpartij had Antwerp dit seizoen op het conto kunnen bijschrijven. Met slechts zes gelijke spelen waren ook de puntjes maar moeizaam bijeen gesprokkeld en de verwachting was dan ook niet dat de Ajax Vrouwen het erg lastig zou krijgen met deze Belgische tegenstander.

Die verwachting werd sterker toen Claudia van den Heiligenberg in de elfde minuut uitstekend de openingstreffer achter keepster Anke Hybrechts werkte. Maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam het signaal over en keurde de treffer - ten onrechte, want niet Van den Heiligenberg, maar Bakker stond op het moment van de voorzet buitenspel - af.

Prompt viel zes minuten later het openingsdoelpunt aan de andere kant. Een diepe bal van achteruit werd slecht verdedigd en Stefanie Van Broeck scoorde - weinig gehinderd door Lauren Delleman en Whitney Sharpe - de 0-1.

De Ajax Vrouwen probeerden in de eerste helft die achterstand weliswaar weg te poetsen, maar was weinig daadkrachtig.

Ook in de tweede helft liep het nog niet zo soepel met het team van trainer Ed Engelkes. Grote kansen kwamen er echter wel. Pas nadat Marjolijn van den Bighelaar (al in de eerste helft in het veld gekomen voor Kelly Zeeman) en Eshly Bakker grote kansen op de gelijkmaker hadden gemist, was het wel raak. Na een prachtige voorzet van Mandy Versteegt schoot Bakker in de 63e minuut keurig binnen, 1-1. Direct daarna verprutste Tessel Middag de mogelijkheid op 2-1, maar vier minuten na de gelijkmaker was het toch raak. Whitney Sharpe schoot de afgeslagen bal na een vrije trap van Inessa Kaagman met een droge knal binnen, 2-1.

De drie punten waren binnen waardoor de gewenste derde plaats behouden blijft. Volgende week spelen de Ajax Vrouwen de uitwedstrijd bij sc Heerenveen en daarna volgen nog duels tegen Anderlecht (thuis op 30 mei) en Gent (uit op 6 juni). Dan wordt het seizoen op 9 juni afgesloten met een fantastisch toetje: de bekerfinale tegen PSV/Eindhoven.