naar Marker Nieuws indexpagina

De behoefte van de toerist op Marken

 
In het Noordhollands Dagblad van zaterdag 10 mei 2014 staat een prachtige cartoon (zie bovenstaand) over toeristen op Marken die graag naar het toilet willen maar niet kunnen door defecte toiletten bij de haven. De gevolgen hebben we die dag zelf ervaren: mijn man trof bij thuiskomst drie Italiaanse toeristen in de tuin aan die daar hun hoognodige plas stonden te doen tegen boom en schuur. Met schaamrood op de kaken maakten ze zich uit de voeten, met in hun oren de uitroepen van mijn verbouwereerde en verontwaardigde echtgenoot.
 
De Gemeente weet al jarenlang dat per jaar ongeveer 700.000 toeristen Marken bezoeken. Zij innen dan ook gaarne de toeristenbelasting. Dit soort grootschalig toerisme geeft echter ook verantwoordelijkheden. De toerist kan nu tijdens zijn bezoek aan Marken voor toiletbezoek terecht bij de haven, waar twee openbare toiletten zijn.

Dit getuigt in mijn ogen van weinig respect voor de toerist. Tijdens de politieke avond van 10 februari op Marken, nog vóór de verkiezingen, wilden alle partijen luisteren naar de wensen en behoeften van de burgers. Daar werd dit onderwerp duidelijk naar voren gebracht. Misschien kan de Gemeente eens voortvarend de behoefte van toeristen én inwoners oppakken door een behoorlijke openbare, goed aangegeven toiletvoorziening bij de parkeerplaats te realiseren.
 
(bovenstaande was een inzonden brief in het Noordhollands Dagblad van woensdag 14 mei 2014)
 

Bron: Ineke Peetoom, zaterdag 17 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina