naar Marker Nieuws indexpagina

Beker nederlaag voor dames van Sportvereniging Marken

NVC VR1 - S.V. Marken VR1 7-2

Na de zinderende halve finale van vorige week, moest de kroon zaterdag op het werk gezet worden. In het begin leek het erop of dit eenvoudig zou gaan lukken. Met goed voetbal werd de verdediging van NVC enkele malen open gespeeld. Twee honderd procent kansen waren het gevolg, maar leverden geen doelpunten op. Nog net voordat we een half uur bezig waren schoot Paola de 1-0 tegen de touwen en dat was dik en dik verdiend. Maar zoals altijd in voetbal blijft de bal rond en 13 minuten later stond er zo maar 2-1 achterstand op het bord. Doelpunten die volledig onnodig en ook nog uit de lucht kwamen vallen, maar ja….

Na de thee kregen we binnen 15 seconden weer een mogelijkheid en even later nog een. Daarna gebeurde er iets wat de wedstrijd op z’n kop zette. Binnen het kwartier lagen er drie achter Daphne en dat was voor ons te machtig. De wedstrijd was gespeeld hoewel er nog een half uur te gaan was. Paola maakte nog een schitterende goal (5-2) en in de laatste vijf minuten werden er nog twee toegevoegd bij NVC.
De teleurstelling was groot, temeer omdat we vandaag de grootste tegenstander van ons zelf waren en niet zozeer van NVC. De nederlaag was buitengewoon geflatteerd. De kans om de winnaarsbeker voor de 2e keer te pakken was voorbij. Maar toch een prachtige finalisten beker en de herinnering aan een fantastisch bekerseizoen met als hoogte punten de 5-4 overwinning op Buitenboys, de 14-0 op TOV en de strafschoppenserie tegen Elinkwijk.