naar Marker Nieuws indexpagina
Wielrenner zwaargewond na botsing op Uitdammerdijk
 
Een wielrenner is dinsdagochtend vroeg ernstig gewond geraakt na een frontale aanrijding met een bestelbus. Het ongeval vond omstreeks 06.05 uur plaats op de Uitdammerdijk.
De fietser kwam vanuit de richting van Uitdam toen hij in een bocht werd geschept door de bestelbus die vanuit tegenovergestelde richting kwam en de bocht nogal scherp had genomen. Mogelijk heeft de laagstaande zon het zicht van de chauffeur van de bestelbus beïnvloed.

De wielrenner belandde door de klap zwaargewond in de berm. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om het slachtoffer medische bijstand te verlenen. De man is met ernstige verwondingen onder begeleiding van trauma-arts overgebracht naar het ziekenhuis.

De chauffeur van de bestelbus is, zoals gebruikelijk bij dit soort ongevallen, voor het afleggen van een verklaring overgebracht naar het politiebureau.

Personeel van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft ter plaatse een sporenonderzoek verricht. De bedrijfsbus is voor onderzoek door de politie in beslag genomen.
 
   

Bron: Dichtbij.nl, dinsdag 20 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina