naar Marker Nieuws indexpagina
'Blaas er op Los' met groep vijf
 
Dorpshuis 'Het Trefpunt' was dinsdagmiddag 20 mei 2014 het toneel van de afsluiting van ‘Blaas er op los!’, het muziekproject van de Christelijke Muziekvereniging 'Juliana' en de Protestants Christelijke Basisschool 'de Rietlanden' voor de kinderen uit groep 5.

Tijdens ‘Blaas er op los!’ kregen alle leerlingen van groep 5 een blaasinstrument van de muziekvereniging in bruikleen, om gedurende een maand op te spelen. Er werden vier lessen verzorgd door muziekdocente Laura Krale, waarin er 4 noten werden geleerd om te spelen op bugel, trompet of cornet. Er was uiteraard aandacht voor de juiste manier van spelen en de ritmes waarin gespeeld kan worden, maar ook voor het plezier dat het bespelen van een instrument kan geven!

Tijdens de afsluiting lieten de leerlingen van groep 5 de verschillende noten horen die ze hadden geleerd, speelden ze vader Jacob en een speciaal gecomponeerd ‘Blaas er op los!’ muziekstuk. Ook de lessende leerlingen lieten horen wat ze in huis hadden. Er waren groepjes op saxofoon, op bugel/ trompet en op hoorn. Muziekdocente Laura Krale liet ondertussen ook horen en zien wat voor verschillende geluiden en mondstukken alle instrumenten hebben. Het leerlingenorkest van 'Juliana' kreeg de hele zaal aan het swingen met een uitvoering van de hit 'Happy' van Pharrell Williams en ook tijdens 'Thrift shop', waarbij groep 5 uitbundig meedeed, kon niemand stil blijven zitten. De afsluiting van ‘Blaas er op los!’ was dus een waar muzikaal feest!
 
  muziekdocente Laura Krale
  Alle leerlingen kregen na afloop een certificaat

Bron: Yvette Zeeman, woensdag 21 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina