naar Marker Nieuws indexpagina
Wisselingen in fractie PvdA Waterland
 
In de raadsvergadering van 15 mei jongstleden heeft Bert Schalkwijk bekend gemaakt niet langer door te gaan als fractievoorzitter. De komende raadsvergadering, 5 juni aanstaande, zal hij aftreden. Hij wordt opgevolgd door mij als  nummer 2 van de lijst, Beate Janssen van Raay.
 
Ik was duoraadslid en tot voor kort voorzitter van het lokale afdelingsbestuur. Henk van Berkum en Petra van Lint blijven aan als duoraadslid.
 
Eerder nam de vorige fractie al afscheid van de raadsleden Ton van Nieuwkerk en Brigitte Buis. Ton, Brigitte en Bert hebben (ondersteund door duoraadslid Petra van Lint) de laatste raadsperiodes de lokale koers van de PvdA bepaald.
 
Wat wapenfeiten uit die periode: de Monnickenmeer bleef groen, de voetbalclubs kregen kunstgras, er kwam een nieuwe hockeyclub. De minima konden blijven rekenen op een ruimhartig beleid, de bibliotheken bleven in alle kernen open. En, heel belangrijk voor de toekomst: de transities in het sociaal domein zijn uitstekend voorbereid, zodat de Waterlanders ook in de toekomst nooit vergeefs een beroep op zorg en steun hoeven te doen. Ze zullen alle drie zeer gemist worden, maar hebben toegezegd de nieuwe fractie waar nodig van hun kennis en wijsheid te blijven voorzien.
 

Bron: PvdA Waterland, donderdag 22 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina