naar Marker Nieuws indexpagina
Ajax Vrouwen pakken punt in Friesland
  Heerenveen - Ajax 2-2

De Ajax Vrouwen hebben de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 2-2 gelijkgespeeld. Desiree van Lunteren en Mandy Versteegt maakten de doelpunten voor de ploeg van coach Ed Engelkes. Dankzij het behaalde punt zijn de Ajax Vrouwen nu zeker van de derde plaats in de BeNe League.

,,Dat de derde plaats nu al zeker is, stemt me heel tevreden", aldus coach Ed Engelkes. ,,De top drie was onze doelstelling en die hebben we behaald. We hebben zelfs lang meegespeeld om de titel, maar ik denk dat we met name in het begin van het seizoen te veel punten hebben laten liggen. We hebben laten zien dat we voor niemand in de BeNe League onder te hoeven doen, ook niet voor Twente en Luik. Ons enige probleem is dat we te vaak op cruciale momenten niet scoorden. We missen die killersmentaliteit. Vandaag tegen Heerenveen was dat eigenlijk ook weer het geval. Daarnaast vond ik ons te slordig."

In het met een paar duizend bezoekers gevulde Abe Lenstra Stadion kende Heerenveen een perfecte start. Ajax-keepster Marieke Ubachs stompte in de vierde minuut de bal weg uit een corner, waarna Charissa Burgwal attent reageerde en schitterend raak volleerde. Een ontzettend fraai doelpunt, dat de thuisploeg echter geen vleugels gaf.

Ajax kreeg langzaam meer grip op de wedstrijd en kwam in de 35ste minuut op 1-1 via Desiree van Lunteren. De middenveldster ontsnapte aan buitenspel en schoot beheerst raak. Vlak voor rust kreeg Mandy Versteegt nog een vrije kans op de 1-2, maar ze kreeg de bal er net niet in.

In de tweede helft lukte het Versteegt wel Ajax op voorsprong te zetten. Na een goede aanval raakte ze eerst de paal en schoot ze vervolgens raak uit de rebound. Engelkes: ,,Daarna hadden we de wedstrijd op slot moeten gooien. Eshly Bakker kreeg nog een goede kans, maar die ging er helaas niet in. In de slotfase liepen wij vervolgens te veel achteruit." In de jacht op de gelijkmaker voerde Heerenveen de druk flink op. Ajax leek met drie punten van het veld te stappen, maar in de 90ste minuut kwamen de Friezinnen toch op 2-2. Via de lat kwam de bal bij Ingrid Schuiten die van dichtbij raak kopte.

De Ajax Vrouwen spelen nog twee competitiewedstrijden: thuis tegen Anderlecht (30 mei) en uit tegen Gent (6 juni). Op 9 juni staat de finale van de KNVB Beker op het programma tegen PSV.