naar Marker Nieuws indexpagina
George van Altena speelt met Nederlands CP-team 3-landentoernooi
George van Altena
 
Selectie Nederland voor KNVB CP-voetbal 3-Landentoernooi
Het Nederlands CP-team komt vanaf eind mei in actie tijdens het ‘KNVB CP-voetbal 3-landentoernooi Groesbeek’. De nationale CP-formatie treft op Groesbeekse bodem twee aansprekende tegenstanders: Brazilië en Oekraïne. Bondscoach Marcel Geestman heeft zijn veertienkoppige selectie voor dit – overigens geheel gratis te bezoeken – drielandentoernooi rond.
Het toernooi opent met Nederland-Brazilië, op zaterdag 31 mei om 16.00 uur. Elk land komt tweemaal tegen dezelfde tegenstander in actie, waarmee voor ons land ook nog deze wedstrijden op het programma staan: Oekraïne-Nederland op maandag 2 juni (19.00 uur), Brazilië-Nederland op woensdag 4 juni (19.00 uur) en Nederland-Oekraïne op vrijdag 6 juni (opnieuw 19.00 uur). Verder staan op zowel zondag 1 juni als donderdag 5 juni, beide keren ook om 19.00 uur, de nationale CP-teams van Oekraïne en Brazilië tegenover elkaar. Bij vijf van de zes interlands treedt De Treffers op als gastheer, bij Oekraïne-Nederland van 2 juni neemt vv Germania de ontvangst voor zijn rekening.

De selectie (in alfabetische volgorde) is als volgt:

George van Altena (S.V. Marken)
, Stefan Boersma (sc Joure), Lars Conijn (WSV 1930), Daan Dikken (vv Meerburg), Myron Gebbink (Only Friends & sv Kadoelen), Peter Kooij (vv Maarssen), Joey Mense (Sportclub Lochem), Rik Rodenburg (vv Meerburg), Jeroen Saedt (FC Zutphen), Kasper Stroes (vv Drachten), John Swinkels (sv Ondo), Iljas Visker (VVV ’03), Jorik Vlieg (DOVO) en Minne de Vos (vv CKC).

Het drielandentoernooi is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door de gemeente Groesbeek, waar het Nederlands CP-team zich via de aankomende interlands alvast voorbereidt op het EK, dat plaatsvindt in juli/augustus in Portugal. In maart stonden er ook al (twee) oefenwedstrijden op het programma, in en tegen Engeland. Deze eindigden in 1-3 winst en in een 0-0 gelijkspel. Naast het EK stelt het CP-team zich onder meer een goed optreden op het WK 2015 in Engeland als langere termijndoel, om aldaar deelname veilig te stellen aan de Paralympics in 2016 in Rio de Janeiro.

'Spelen tegen de wereldtop'

Bondscoach Geestman kijkt uit naar de aankomende vier sparringsduels: “In de voorbereiding op het EK is het van belang om tegen sterke landen te spelen. Mede daarom hebben we zelf dit drielandentoernooi georganiseerd. Met Oekraïne en Brazilië treffen we de nummers twee en drie van de wereld en afgelopen zomer waren het ook nog eens de finalisten van de Intercontinental Cup, een toernooi van wereldniveau. We spelen dus tegen de wereldtop. Het wordt pittig, maar alleen door te oefenen tegen toplanden, worden we beter.” Overigens komt voor recordinternational en aanvoerder Stefan Lokhoff dit toernooi nog te vroeg. Geestman: “Hij kampt met rugklachten. We hopen dat hij het EK deze zomer net zal gaan halen.”
 
 
www.CPVoetbal.nl

Bron: CP Voetbal, donderdag 29 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina