naar Marker Nieuws indexpagina
Open Boerderijdag, Nederland Zuivelland op zijn best op Marken
Familie Terlouw, die al vijf jaar hun melkveehouderij op Marken hebben, zijn er voor de tweede keer in geslaagd een feestelijke en gezellige Campina Boerderijdag te organiseren.
 
Maanden aan voorbereiding, wat gemeentelijk gesteggel, met uiteindelijk als resultaat een heel geslaagde Boerderijdag. Een dag waarop de familie Terlouw kan laten zien dat ze trots zijn op hun prachtige boerderij op Marken, met een nieuwe ligboxenstal geheel aangepast aan de stijl van het eiland. De 70 melkkoeien hebben het goed, met één van de mooiste uitzichten van Waterland, op Het Paard van Marken.
 
Ruim 500 bezoekers bezochten de boerderij om de vele spelletjes te doen zoals Koe melken, Vla voetbal, Skippy koe of een Melksnor Selfie te maken. Door een speurtocht uit te zetten en de rondleiding van boer Wim Terlouw, komen de bezoekers en alle kinderen veel te weten over de boerderij. Wist u bijvoorbeeld dat je 10 liter melk nodig hebt voor 1 kg kaas? Of dat een koe wel 50 liter water drinkt per dag. En dat een koe 25 pakken melk van 1 liter per dag produceert?
 
Boerin Jeanine Terlouw biedt samen met de vele gastdames en -heren diverse proeverijen aan. Voor een klein bedrag kan je limonade of een kopje koffie kopen. Na zo'n heerlijk middag op de boerderij gaat niemand met lege handen naar huis. Iedereen krijgt een pak lekkere yoghurt of vla, voor thuis cadeau. Voor de hangop, met wat aardbeien of gewoon lekker zo.
 
Mandag 9 juni 2014 zijn er opnieuw Campina Boerderijdagen en kunt u een kijkje nemen bij andere aangesloten boerderijen in Nederland. Volgend jaar doet ook hopelijk deze prachtige boerderij weer mee.
 
Tekst en foto: Sanja Vuijsters

Bron: Omroep PIM, zaterdag 31 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina