naar Marker Nieuws indexpagina
Verlies Nederlands CP-team tegen Brazilië
Iljas Visker
 
Het nationale CP-team heeft zaterdag de eerste wedstrijd van het drielandentoernooi ter voorbereiding op het EK verloren van Brazilië. Oranje kwam tegen het topland weliswaar voor rust op voorsprong, maar ging uiteindelijk met 1-3 ten onder.
 
,,Gemiddeld”, beschreef bondscoach Marcel Geestman het niveau van het spel van Oranje. ,,Als trainer zie je altijd dingen die beter kunnen, maar gezien het spel en uitslag hebben we er in ieder geval wel een echte wedstrijd van gemaakt.”
 
Slimme en fraaie openingstreffer
Iljas Visker (foto) brak het duel tegen de nummer drie van de wereld met een vlammend schot open. De opponent was bij een vrije trap nog bezig met de organisatie, toen de scheidsrechter floot. De aanvaller aarzelde niet en schoot de bal van zo’n 25 meter snoeihard in het doel. ,,Het was echt een streep. Slim gedaan. Daarna kwam de wedstrijd ook wat meer los”, aldus Geestman, die het met zijn formatie maandag en vrijdag opneemt tegen Oekraïne.
 
Woensdag treft het team opnieuw Brazilië en dan zal het toch beducht moeten zijn voor de vlijmscherpe tegenaanvallen. Vijf minuten na de openingstreffer waren de Zuid-Amerikanen na Nederlands balverlies op het middenveld vliegensvlug voor het doel van George van Altena. ,,Een uitstekend uitgevoerde counter op een zaalvoetbalachtige manier. Het zijn in die zin echt rasvoetballertjes. Ze tikken het razendsnel uit”, oordeelde Geestman, die zag dat ook de 1-3 na een uitval tot stand kwam.
 
Rik Rodenburg werd voorbij gespeeld, waarna de overige verdedigers uit moesten stappen. ,,Toen stond er vervolgens een man van hun vrij bij de tweede paal. We stonden bij die aanval niet goed. Daarbij waren we over het algemeen te lief en kon het wel wat feller. Tegen deze tegenstander, maar ook in de wedstrijd tegen Oekraïne, mogen we meer fysiek in de strijd gooien. Het mag harder.”
 
Afscheid oud-internationals en teammanager Jan-Hein Evers
Visker kreeg voor rust nog een goede kans op 2-2, maar desondanks vond Geestman het verlies terecht. Maandag wacht dus nummer twee van de wereld Oekraïne, een ploeg die nog meer op de counter loert. ,,Vaak gaan we met veel enthousiasme naar voren, maar we moeten natuurlijk wel waken voor uitvallen. Dat zal woensdag helemaal belangrijk zijn.”
 
Het drielandentoernooi wordt gespeeld als voorbereiding op het EK deze zomer in Portugal. Bij dit eerste duel nam de ploeg tevens afscheid van een aantal ex-internationals, waaronder Rudy van Breemen (139 interlands) en Dennis Straatman (65 interlands). Ook werd Jan Hein Evers als teammanager na 25 jaar trouwe dienst uitgezwaaid.
 
STATISTIEKEN:
Nederland - Brazilië 1-3 (1-2).
 
Scoreverloop:
17. Iljas Visker 1-0, 21. Jan Franscisco Brito da Costa 1-1, 25. Gabriel Brain D'Angelo Santos 1-2, 47. Ronaldo de Souza Almeida 1-3.
 
Opstelling Nederland:
George van Altena, Joey Mense, Minne de Vos (45. Myron Gebbink), Lars Conijn, Daan Dikken (40. John Swinkels), Iljas Visker (45. Peter Kooij), Rik Rodenburg.
 
Door : Welmoed de Lang
 
www.CPVoetbal.nl

Bron: CP Voetbal, maandag 2 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina