naar Marker Nieuws indexpagina
Marken kan nu ook duurzaam feesten en schaatsen
V.l.n.r. : Jaap Boes (Eilandraad), Wijnand Oussoren (SDW) en Marion Springer (bewoonster Havenbuurt)
 
Stichting Duurzaam Waterland (SDW) heeft als doel het verhogen van duurzaamheid in de regio. Zij gebruikt daarvoor een deel van de opbrengsten van de windmolens bij de verbindingsdijk naar Marken. Na LED verlichting bij het Marker Museum en zonnepanelen op zowel Dorpshuis Het Trefpunt als de kantine van Sportvereniging Marken, geeft SDW opnieuw steun aan een project op Marken.
 
Op het koningsgezinde Marken is het gebruikelijk om de periode rond Koningsdag de straten feestelijk te versieren met vlaggetjes en gekleurde lampjes. Deze gloeilampjes zijn vanwege hun stroomverbruik niet duurzaam. Daarom is Eilandraad Marken, samen met SDW, het project 'LED-feestverlichting' gestart. Uiteindelijk hebben 16 buurten en IJsclub Marken in totaal meer dan 3.000 lampjes aangemeld. Dankzij een bijdrage van 2.000 euro van SDW, en het prijsvoordeel van groot inkopen, stappen nu al deze buurten en de ijsbaan in één keer over op LED.
 
De Havenbuurt hangt de feestverlichting ook op tijdens de jaarlijkse Marker Havenfeesten in juni en tijdens EK’s en WK’s voetbal. Daarom kan Marken nu al feesten bij LED verlichting, en bij een goede winter, ook schaatsen onder LED-licht. Voorzitter Wijnand Oussoren van SDW hielp daarom de Havenbuurt bij het aanbrengen van de LED lampjes en gaf daarmee het startschot voor dit wederom mooie duurzaamheidsproject. 
 
Voorzitter Wijnand Oussoren van SDW hielp de Havenbuurt bij het aanbrengen van de LED lampjes

Bron: PepProductions, dinsdag 3 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina