naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe dienstregeling EBS gaat in op zondag 17 augustus 2014
 
Het nieuwe vervoerplan voor Waterland 2014/2015 leidt tot een nieuwe dienstregeling. De nieuwe dienstregeling gaat in per zondag 17 augustus.
 
Eind 2013 startte EBS een intensief proces met (vertegenwoordigers) van alle belanghebbenden om te komen tot een nieuw vervoerplan. Dit resulteerde eind april in een verbeterd vervoerplan dat nog eens formeel voor advies is aangeboden bij de ReizigersAdviesRaad en de adviescommissie Waterland, die bestaat uit alle Waterlandse gemeenten. Met meenemen van deze adviezen is de Stadsregio Amsterdam gevraagd om in te stemmen met het plan. De Stadsregio is positief over het plan en ook over de wijze waarop EBS is omgegaan met de adviezen.
 
De laatste hand wordt nu gelegd aan de dienstregeling die voortkomt uit dit vervoerplan. Een actuele versie van de eerder gepubliceerde samenvatting van het vervoerplan vindt u via deze link.
 
Voorafgaand aan de nieuwe dienstregeling geldt de zomerdienstregeling, zoals die eind 2013 al is gepubliceerd. In de zomerperiode kent Purmerend ingrijpende wegwerkzaamheden aan de Jaagweg. Daarom verschijnt er binnenkort een aparte lijn-zomer-folder, waarin de gevolgen voor de dienstregeling in beeld zijn gebracht. De zomerdienstregeling geldt van zaterdag 28 juni tot en met zaterdag 16 augustus 2014.
 

Bron: EBS, woensdag 4 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina