naar Marker Nieuws indexpagina
Opnieuw verlies Nederlands CP-team
 
Nederland - BraziliŽ 2-5 (1-3)
 
Het nationale CP-team heeft woensdag ook bij de derde wedstrijd van het drielandentoernooi niet kunnen stunten. Tegen BraziliŽ startte de ploeg slecht en kon het de 1-3 ruststand niet meer goedmaken: 2-5.
 
,,In tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden begonnen we nu niet goed. BraziliŽ kreeg in de eerste tien minuten al drie, vier kansenĒ, aldus bondscoach Marcel Geestman, wiens formatie tegen de nummer drie van de wereld na twintig minuten dan ook al met 0-2 achter stond. ,,Zij hebben veel bewegende spelers. Je moet attent zijn om met ze mee te lopen, niet alleen de bal volgen.Ē
 
De in de spits geposteerde Rik Rodenburg (foto) kreeg voor de 0-2 nog wel de kans op de gelijkmaker, maar miste. De lange aanvaller, die als een van de weinigen een goede wedstrijd afleverde, zette vier minuten voor rust met een prima steekbal wel Lars Conijn alleen voor de doelman. De aanvoerder rondde koel af.
 
,,Als je met die 1-2 de rust in kan, kun je in de tweede helft nog wat forceren. Zoín achterstand is overbrugbaar. Maar doordat zij een minuut voor de pauze alweer 1-3 maakten, ga je met een heel ander gevoel de kleedkamer inĒ, aldus Geestman.
 
Na rust snel gespeeld
Niet lang na de pauze was het duel definitief gespeeld. Doelman Stefan Boersma leek eerst bij een vrije trap niet helemaal goed te staan (1-4) en even later liet de sluitpost een afstandschot, na inmiddels flinke regenval, onder zich door glippen (1-5). Jorik Vlieg herstelde even daarna nog wel de schade door na een mislukt schot van Conijn, alsnog raak te mikken (2-5).
 
Vlieg was net als de voor rust acterende Kasper Stroes een van de twee spelers die gisteren voor het eerst door een officiŽle jury gekeurd werden. CP-spelers worden naar rato van hun handicap ingedeeld in de categorieŽn vijf, zes zeven of acht. Een CP-zevental dient met minimaal een speler uit de categorie vijf of zes te spelen (de zwaarste handicap) en maximaal een acht (de lichtste).
 
ĎBraziliŽ rol je niet even opí
Dat beide spelers vooraf als een acht werden ingeschaald, maakte dat geen van de gebruikelijke meer Ďachtení kon worden opgesteld. Geestman: ,,Maar sowieso kun je niet verwachten dat je dit soort landen zo maar even oprolt. Tegen toplanden komen al je kwetsbaarheden aan het licht. Dat is voor ons prima, want dan weten we waar we aan moeten werken richting het EK.Ē
 
Vrijdag speelt het CP-team in Groesbeek de laatste wedstrijd van het drielandtoernooi. OekraÔne is dan voor de tweede maal de tegenstander. Het toernooi wordt gespeeld als voorbereiding op het EK in juli in Portugal.
 
Statistieken
Nederland - BraziliŽ: 2-5 (1-3)

Scoreverloop:
10. Romero 0-1, 20. De Souza Almeida 0-2, 26. Conijn 1-2, 29. De Souza Almeida 1-3, 34. De Souza Almeida 1-4, 36. Romero 1-5, 45. Vlieg 2-5

Opstelling Nederland:
Boersma: Mense (51. Gebbink), Stroes (30. Vlieg), Conijn, Swinkels (46. De Vos), Dikken, Rodenburg
 
Door : Welmoed de Lang 
 
www.CPVoetbal.nl

Bron: CP Voetbal, donderdag 5 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina