naar Marker Nieuws indexpagina
Flink verlies Nederlands CP-team

Nederland - Oekraïne 0-6 (0-1)

Het nationale CP-team heeft vrijdag in de laatste wedstrijd van het drielandentoernooi flink klop gekregen van Oekraïne. Oranje ging er in Groesbeek met 0-6 vanaf. ,,Deze wedstrijd was duidelijk de minste van de vier. Het was zwaar onvoldoende”, aldus bondscoach Marcel Geestman.

Na het 1-3 verlies in het eerste duel met Oekraïne en de nederlagen tegen Brazilië (0-3 en 2-5) hoopte de ploeg in de laatste wedstrijd de lessen uit de eerdere duels mee te kunnen nemen. Geestman: ,,De vermoeidheid zal hebben meegespeeld. Het waren vier pittige potjes. Maar zowel aanvallend als verdedigend was het onder de maat. We vergaten de eigen man te dekken, lieten de tegenstander lopen. Daarbij liepen er zeven eenlingen in het veld, geen team. En als je allemaal in je ‘uppie’ gaat lopen voetballen, wordt het natuurlijk niks.”

‘Zeven eenlingen lieten het lopen’
Al in de derde minuut ging het mis toen Jeroen Saedt in het strafschopgebied te wild inkwam. De strafschop verdween achter George van Altena, die als enige nog in redelijke doen was. Oekraïne, de nummer twee van de wereld, kreeg namelijk voor rust al enkele dotten van kansen, maar die kon de sluitpost uit Marken nog pareren.

Na de pauze was ook Van Altena vijfmaal geslagen. In de laatste zes minuten liep het topland van 0-2 uit naar 0-6. Geestman: ,,We lieten het helemaal lopen.” Oranje kreeg via Iljas Visker voor rust nog wel drie kansjes, waarbij de rappe spits zelfs een keer alleen op de keeper af ging. Hij knalde echter hard naast. ,,Kijk, als je in zo’n wedstrijd wat wilt, dan moet zo’n bal erin”, aldus Geestman. Zijn team speelde het toernooi in de aanloop naar het EK in juli in Portugal.

‘Zure gezichten’
,,We moeten de hier geleerde zaken meenemen. Tegen wereldkampioen Rusland en Oekraïne hoef je je resultaten niet te boeken. Dat moet je tegen de andere landen doen. Tegen die eerste twee moet je wel hopen dat je een keertje wat kunt laten zien. Daar was het nu blijkbaar nog te vroeg voor. Dat leverde na afloop wel een flink aantal zure gezichten op.”

Statistieken
Nederland – Oekraïne: 0-6 (0-1).

Scoreverloop:
3. Dutko 0-1, 38. Antoniuk 0-2, 50. Molodtsov 0-3, 56. Ponomarov 0-4, 58. Romanchuk 0-5, 60+2. Zinoniev 0-6.