naar Marker Nieuws indexpagina
Winst Ajax Vrouwen bij KAA Gent
  KAA Gent - Ajax 1-5

De Ajax Vrouwen hebben het laatste competitieduel in de BeNe League met 1-5 gewonnen bij KAA Gent. Eshly Bakker (archieffoto) boog een 1-0-achterstand nog voor rust om in een 1-3-voorsprong. Desiree van Lunteren en Babiche Roof scoorden na rust.

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen bij KAA Gent koos trainer Ed Engelkes aanvankelijk voor vijf andere speelsters in zijn basis. Dit met oog op de bekerfinale van aanstaande maandag tegen PSV/Eindhoven. Daar kwam pal voor de aftrap ook Babiche Roof nog bij die Claudia van den Heiligenberg (ziekteverschijnselen) op het laatste moment verving. Vanwege het ontbreken van Hogewoning én Van den Heiligenberg droeg Whitney Sharpe weer de aanvoerdersband.

Mede door die vele wisselingen was het begin van Ajax uiterst moeizaam tegen de meest gepasseerde ploeg uit de BeNe League. Gent kreeg in 25 duels liefst 110 doelpunten om de Belgische oren. Toch was het verrassend de thuisploeg die de score wist te openen. In de zesde minuut kopte Liano de bal uit een corner keurig raak. Maar Ajax verblikte of verbloosde daar niet van en elf minuten later stond het weer gelijk. Desiree van Lunteren behield na een goede actie het overzicht en legde de bal panklaar voor Eshly Bakker, die afrondde, 1-1. Drie minuten later leek Bakker ook haar tweede te maken, maar zij zag haar inzet via de binnenkant van de paal terug het veld inkomen. Die tegenvaller maakte de spits voor rust nog goed. In de 38e minuut schoot zij de 1-2 binnen en in de slotminuut van de eerste helft knalde Eshly Bakker prachtig haar derde van de avond binnen, 1-3.

Drie minuten na rust gooide Desiree van Lunteren de wedstrijd definitief in het slot door Ajax op 1-4 te zetten. Twee minuten voor tijd bracht Babiche Roof, in haar laatste competitiewedstrijd voor Ajax, de eindstand op 1-5. Iets verderop in België vierde FC Twente het kampioenschap in de BeNe League door met ruime cijfers - 0-7 - Club Brugge te verslaan.

De speelsters van Ajax lijken klaar voor de bekerfinale op maandag 9 juni om 14:30 uur bij AFC. Tegenstander is dan PSV/Eindhoven en de Ajax Vrouwen kunnen voor een historische middag zorgen. Bij winst is de eerste prijs voor deze nieuwste loot aan de Ajax-boom een feit.